Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

Nilüfer Belediyesi UCLG MEWA Turizm Komitesi'ne Üye Oldu
Nilüfer Belediyesi, UCLG-MEWA Turizm Komitesi’nin Şanlıurfa’da düzenlediği Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu’na katıldı. Forumda, sunum yapan Nilüfer Belediyesi’nin Turizm Komitesi’ne üyeliği kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Turizm Komitesi’nin Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu’na katıldı. 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen forumda sürdürülebilir kalkınma, yerel yönetimlerin rolü ve turizmin çeşitlendirilmesi konuları tartışıldı. Bakan, belediye başkanları, UCLG yetkilileri, ekonomist, arkeolog, turizm uzmanları ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katıldığı forumda, “Ekonomik Kalkınma ve Turizm için Ulusal Strateji Planları”, “Turizm Potansiyeli: Mevcut Zorluklar ve Çözüm Önerileri”, “Gastronomi Turizminin Ekonomiye Katkısı” ve “Kent Turizmi ve Akıllı Destinasyonlar” başlıklı oturumlar düzenlendi. Ayrıca kentleşme ve sürdürülebilir yerel kalkınmada turizmin potansiyeli ve rolü konuşuldu.

Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu kapsamında düzenlenen UCLG-MEWA Turizm Komistesi’nin idari toplantısına, Nilüfer Belediyesi’nden Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Başkan Danışmanı Hande Koç ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Eirini Kalogeropoulou Yalçın’dan oluşan heyet katıldı. Nilüfer Belediyesi heyeti katılımcılara, doğa turizmi alanında uygulanan “Mysia Yolları” Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları projesini sundu. Nilüfer Belediyesi’nin ve diğer dokuz yerel yönetimin UCLG-MEWA Turizm Komitesi’ne yaptıkları üyelik başvuruları, yapılan genel oylama sonucu kabul edildi.Böylelikle Nilüfer Belediyesi de UCLG-MEWA Turizm Komitesi üyeleri arasına girdi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.