Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Türkiye'nin konuştuğu sosyal deney!

Yapılan sosyal deneyde aç ve sokakta kaldıklarını söylediği çocuklar Youtuberlara yardım edince, hayatlarının sürpriziyle karşılaştı. İyilik yapan çocukların iyilik bulması temalı videoda youtuberlar çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan kişilere  ceplerinde para kalmadıklarını ve kendilerine yemek ısmarlama imkanları olup olmadığını sordu. Bir sosyal deneyin içinde bulunduklarının farkında olmayan çocuklar youtuberlara ellerinden gelen yardımda bulundu. Kameraya yansıyan görütülerde iyilik yapan çocuklara Youtuberlar çantalarından çıkardıkları tabletleri vererek onlara hayatının sürprizini yaşattı. Sosyal medyaya yüklenen görüntüler, kısa sürede milyonlara ulaştı.

Yaşları küçük gönülleri çok büyük

Diyarbakır’da yapılan 'iyilik yapan çocuklara tablet vermek' konulu sosyal deneyde çocuklar adeta seferberlik ilan etti. Tarihi Sur ilçesi sokaklarında İstanbul’dan geldiğini belirten ve paraları bittiği için acıktıklarını dile getirerek çocuklardan yardım isteyen Youtuberlar Mert Karakaş ve Burak Tutal, duygusal anlar yaşadı. Görüntüleri izleyen milyonlar ise toplumun çekirdeğinde bulunan yardımlaşma ve paylaşma duygusunu tekrar gördü. Kazandıkları az miktar parayı iyilik yapmak adına düşünmeden harcayan çocuklar adeta büyüklere ders verdi.

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırSosyal Deneye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.