Kategoriler

“Aynı Miktarda Piliç Eti Üretmek İçin 50 Yıl Öncesine Göre %75 Daha Az Kaynağa İhtiyaç Var”

Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, 10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü'nde piliç eti ve yumurtanın en güvenilir, en ucuz ve en kolay satılan hayvansal protein kaynaklarına dikkat çekti.

10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü, Türk sektör temsilcilerinin kurucu üyesi olan Uluslararası Kanatlı Konseyi (IPC-Uluslararası Kümes Hayvanları Konseyi) tarafından 2012 yılından bu yana kümelenmiş hayvanların gıda, ekonomik açıdan önemi, dikkat çekici ve yetiştiricileri onurlandırmak amacıyla kutlanıyor. Bu yıl 20'nci yüzyıla giren IPC'nin dünya genelinde küresel ticaretin %90'ını temsil eden 27 ülke üyesi bulunuyor.

“Piliç eti ve yumurta sektörü, endüstriyel gıda üretimi konusunda dünya ile yarışacak düzeyde”

Türkiye'nin en büyük piliç eti ve yumurta üreticilerinden olan Keskinoğlu Tavukçuluk'un Genel Müdürü Önder Matlı , Dünya Kanatlı Günü sırasında yaptığı açıklamalarda, piliç eti ve yumurta sektörü olarak endüstriyel gıda üretimi konusunda dünya ile yarışacak düzeyde son derece gelişmiş alt yapıya sahip olduğunu kaydetti. Matlı , yaygın olarak piliç eti ürettiği dünyada 9'ncu, Avrupa'da 2'nci sırada, yumurta üretimi dünyada 10'ncu, Avrupa'da ise 2'nci sırada olduğuna işaret etti. Son yıla göre 2 milyon ton piliç eti ve 20 milyarı aşkın yumurta üretimi gerçekleşti.

“Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplum için daha fazla protein tüketmeliyiz”

"Ülkemizde kişi başı piliç tüketimimiz 25 kg'lara çıktı. Bu rakamın artarak devamına ve bu ivme ile yakın bir zamanda, dünya gelişmelerna yetişeceğimize ilişkin." şeklinde konuşan Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı şöyle devam etti: "Yumurta tüketimimize gelince kişi başı yıllık yumurta tüketimimiz yaklaşık 220 adettir. Bu rakam dünyada kayıt altına alınmıştır. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplum için daha fazla protein tüketmeliyiz."

“Keskinoğlu olarak 'gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışımızla' üretiyoruz”

Sektör olarak üretimin büyük bir dönüşümünü sağlayan Önder Matlı , "Artık 50 yıl öncesine göre aynı piliç eti yakma için %75 daha az kaynağa ve %58 daha az suya ihtiyaç ayırır. Keskinoğlu olarak; sağlığımız için çok önem arz eden piliç etini ve yumurtayı, 'gelecekleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışımızla' üretiyoruz. Halkımızın uygun, kaliteli ve sağlıklı proteine sağladığında, ürettiğimiz bir verim gücümüze sahip. "

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Dünya
2 Kez Görüntülendi.
YURTDIŞINDA YATIRIM YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kitapsız Bir Nesil Yetişiyor!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
MİT suçüstü yakaladı! Sahte baz istasyonu kurmaya çalıştılar
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Sağlık Bakanlığı kolları sıvadı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kelime kaybıyla başlayan sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Mudanya Üniversitesi’nde Beyaz Önlük Giyme Töreni
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“Aynı Miktarda Piliç Eti Üretmek İçin 50 Yıl Öncesine Göre %75 Daha Az Kaynağa İhtiyaç Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de 2. PDR Zirvesi Gerçekleştirildi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orman Benim" Etkinliği Bursa’da Coşkuyla Gerçekleşti
Bursa
Ömer Erdoğan, Bursa Uluslararası Spor Festivali’nin konuğu oldu