banner13

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir toplantıda Hukuk reformundan bahsederek bırakın ‘Adalet yerini bulsun kıyamet koparsa kopsun ‘demişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar kurulu sonrası Hukuk Reformundan bahsederek ekonominin düzlüğe çıkması ve yabancı yatırımcıların bu ülkeye daha güvenle gelmesi için Hukuk reformunun yapılmasını şart koşmuştu.


Bu fikre toplumun herkesimi destek verdi,muhalefet dahil.


Cumhur ittifakları arsında bir uzlaşma olmadı ki bu reformdan vaz geçilerek olmaza doğru yola çıkıldı.


Yeni Anayasa çalışması.
CHP bunun bir oyalama taktiği olduğunu belirterek bu çalışmalara katılmayacağını belirtti.


Bu Meclisten mevcut duruma göre 372 Milletvekilinin oyu gerekiyor ki yeni Anayasa kabul olsun ve ya referanduma gidecek sayı bulunsun.


Şurası unutulmamalı ki Anayasa oylamaları gizli oy ile oylanıyor.
Yani daha önce Anayasa değişikliğinde AK Parti fire vermişti.


Darbeci Kenan Evren’in atadığı Danışma Meclisi tarafından hazırlanan ve Kasım 1982’de halkın oyuna sunulan cuntacı anayasa % 91.37 ile kabul edilmişti.


Çok normal çünkü ülkede darbe ortamı ve koşulları devam ediyordu ve Evren ve ekibinin dışında hiç kimseye bu konuda konuşma hakkı tanınmıyordu.


Evren anayasasından bu yana 39 yıl geçti.


Geçen süre içinde 21’i geçici toplamda 198 maddesi olan bu anayasayı hiç kimse toptan değiştirememiş ama şimdiye dek 17 kez değişikliğe uğramış ve bu maddelerden yaklaşık yüz tanesi değiştirilmiştir.


Bu değişikliklerin en önemlisi 16 Nisan 2017’de yapılan referandumla gerçekleşen değişikliklerdir çünkü bu değişikliklerle sistem toptan değişmiş ve tüm yetkiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmişti.


CHP lideri Kılıçdaroğlu mühürsüz oy pusulası ve zarfları gerekçe göstererek “referandumda sahtekarlıktan” söz etmiş ve YSK için “çete” demişti.
Demişti ama “atı alan Üsküdar’ı geçmişti”.


Peki ülke için Millet için gelin bu oyalama taktiklerini bırakıp şu Hukuk reformunu yapıp şu ülkeyi huzura ve refaha kavuşturalım.
Yerli ve yabancı yatırımcılar bu ülkenin hukukuna güvenerek gelsin ve yatırım yapsınlar. Mahkemeler arasında kavga biter.
Bir ülkenin hukuk yapısı güvenilir olursa sorun kalmaz.


İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ FERİDUN BAHŞİ BASINA SAHİP ÇIKTI…


İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi TBMM Başkanlığına bir önerge vererek Cumhurbaşkanlığından Basına destek istedi.
Pandemi sürecinde 18 gazetecinin vefat ettiğini belirterek,Anadolu basınına ve işsiz kalan gazetecilerin işsizlik ödeneğinden yararlanmalarını,yerel gazetelere kredi desteği sağlanması ve sigorta ve vergi indirimi yapılmasını talep etti.


Gözler Cumhurbaşkanlığına çevrildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.