Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Deva Partisi’nden S-400 yaptırımlarına tepki

Yaptırımların neden ve sonuçlarının acilen ayrıntılı olarak masaya yatırılması gerektiğini belirten Bilgiç, "S-400 füze sistemleri konusunda Trump Yönetimi tarafından giderayak açıklanan, Türkiye’nin savunma sanayini hedef alan ve daha da genişletilebileceği tehdidi içeren yaptırımlar üzüntü vericidir." dedi.

Bilgiç, "Partimiz, dış ilişkilerde atılacak stratejik adımların, katılımcı analiz süreçlerine dayalı olması gerektiğini savunmaktadır. Türkiye içeride hukukun üstünlüğünü sağlamadan, demokratik standartlarını yükseltmeden; dış politikasında ise komşularıyla ve müttefikleriyle ilişkilerini onarmadan ulusal çıkarlarını koruyamaz. Ülkemizin göz bebeği savunma sanayimizi olumsuz etkileyecek böyle bir konuda iktidarı ciddiyete davet ediyor, konuyu olduğundan basit göstermeye çalışarak kamuoyunu yanıltmaması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
DevaS400Yaptırım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.