Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

Anneniz ve anneanneniz Hollywood yıldızları gibi gülsün













Annenize, anneanne veya babaannenize unutamayacağı bir hediye vermek ister misiniz? Son yılların yeni trendi, anne-anneanne gibi ebeveynlere estetik hediye etmek… Anneler Günü’ne sayılı günler kala siz de annenize ve anneanne/babaannenize sadece yarım saat süren ‘Hollywood Gülüşü’ hediye edebilir, onların da Hollywood yıldızları gibi özgüvenle gülümsemelerini sağlayabilirsiniz

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Son yıllarda teknolojide meydana gelen gelişmeler diş hekimliğinde yeni bir trend yarattı. Adını sıkça duymaya başladığımız 'gülüş tasarımı' kavramı ortaya çıktı. Hollywood gülüşü ise, günümüzde diş kliniklerinde en sık yapılan uygulamaların başında geliyor. Anneler günü öncesinde de özellikle genç kızlar, anne ve anneanne/babaanneleri ile birlikte gelerek onlara gülüş tasarımı hediye ediyor.

KALICI BİR HEDİYE VERMEK İSTİYORLAR

Diş Hekimi Pertev Kökdemir; "Gelişen teknolojiler sayesinde dişlerdeki sorunlar artık daha kolay çözüme ulaşıyor. Üstelik mükemmel bir gülüşe sahip olmak için kusursuz dişlere, dudaklara ve dişetine doğuştan sahip olmak gerekli değil. Diş hekiminiz tarafından yapılacak iyi bir analiz sonucunda çevrenizdekileri kıskandıracak kadar güzel 'Hollywood Gülüşü'ne sahip olabilirsiniz. Annelerine unutulmaz ve kalıcı bir hediye vermek isteyen gençler de bu yüzden anneleri, anneanne/babaanneleri ile birlikte kapımızı çalıyor " diyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bu analizleri ve kişilerin ağız-diş yapısına göre uygulanabilecek işlemleri anlattı:

FASİYAL ANALİZ: Hastanın yüz özellikleri belirlenir. Bu özelliklere göre ağız içerisinde yapılacaklar planlanır. Yüz karakteristiğine göre diş yapısı saptanır ve gerekiyorsa diğer tıbbi branşları da içine alacak şekilde yüzün diğer alanlarında yapılacak işlemler de planlamaya dahil edilir.

GÜLERKEN DİŞ ETLERİNİZ GÖRÜNÜYORSA…

DİŞ BOYU UZATILMASI: Son yıllarda gülüş tasarımı sağlamak amaçlı erbiyum lazerler sıklıkla kullanılmaya başlandı. Bu tekniği daha çok güldüğü zaman diş etleri aşırı dışarı çıkan kişilerde kullanıyoruz.

DİŞLERİNİ SIKANLAR İÇİN UYGUN DEĞİL

LAMİNA PORSELENLER: Porselen laminalar ince ve yarı geçirgen bir porselen tabakası olmasına rağmen özel bir yöntemle güçlü yapıştırıcı sistemler kullanılarak diş yüzeyine yapıştırdıklarından dişten ayrılmaları mümkün olmaz. Ancak teşhisin doğru konması ve doğru dişe, doğru bölgeye ve doğru hasta tipine uygulanması bu porselen yaprakcıkların ömürlerini uzatır. İleri derecede diş sıkma alışkanlığı olan hastalarda ve büyük dolgusu olan dişlerde uygulanması uygun değildir.

BOŞLUKLAR GİDERİLİYOR

ZİRKONYUM PORSELENLER: Günümüzde metal desteksiz full porselen kuron köprüler ile hiç metal kullanmadan ağız içi boşlukların giderilmesini sağlanabiliyor. Zirkonyum porselende, köprü dişlerde metal alt yapılı porselen yerine kullanılır. Metalsiz köprü ya da metal desteksiz köprüler diye de adlandırılan 'Full Porselen' köprünün en büyük avantajı, ulaştığı çok yüksek dayanıklılıkla, arka bölgedeki köprülerde tam estetik bir görünüm sağlamasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.