banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

APİKAL REZEKSİYON İLE DİŞİN UZUN YILLAR KULLANILMASI SAĞLANIYOR

“Dişler çürüdüğü takdirde kanal tedavisi yapıyoruz ama sonrasında bazen kökün ucunda lezyon dediğimiz dokular oluşabiliyor” diyen Çetin, “Kanal tedavisi çok başarılı ama bu lezyonları kanal tedavisi ile tamamen boşaltmak mümkün olmuyor” dedi.  Kökünde lezyon oluşan dişi de çekmek istemediklerini kaydeden Çetin, “bu durumda dişin iç kısmından değil de dişin direkt kökünden küçük bir çizik yaparak o bölgede dişin köküne ulaşıp o lezyonu ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

15 dakika süren bir tedavi…

Apikal rezeksiyon sonrasında hastaların uzun yıllar kendi dişini kullanmaya devam edebileceklerini söyleyen Çetin, “yaklaşık 15 dakika süren apikal rezeksiyon tedavisi sonrasında kanal tedavisi yapılan dişin ucunu da kapatıyoruz ki tekrardan o bölgeden aşağı bölgeye dişin köküne enfeksiyon gitmesin” dedi.

‘Önceden dişin kökünde iltihap var ve kanal tedavisi ile geçmiyorsa dişi çekelim’ gibi bir anlayışın olduğuna değinen Çetin, halbuki apikal rezeksiyon ile kötü dokunun yani lezyonun kazınıp kaldırılarak dişin  uzun yıllar kullanılmasının sağlandığını ifade etti. Çetin, apikal rezeksiyonun sonuçlarının çok başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21