Öne Çıkanlar Tofaş Btü Gençler Yankı BUSİAD

Diyabetle Mücadelede Nitelik Artıyor

BURSA-Sağlık Bakanlığı tarafından, ‘Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’ düzenleme yetki belgesini alan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk eğitim programı, çeşitli illerden gelen 16 hemşirenin katılımıyla gerçekleştirildi.

25 gün süren eğitimdekatılımcılara diyabetin önlenmesinde hemşirenin rolü, tanı kriterleri, tedavi yöntemleri, yasal ve yönetsel sorunlar gibi konularda çeşitli bilgiler aktarıldı. Sertifika törenine Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastane Başhekim Vekili Doç. Dr. Muhammet Güzelsoy, hastane yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı. 

Törende konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Diyabetin dünyada ve ülkemizde gideren artması nedeniyle eğitim programlarının önemine dikkat çekti. Dr. Akan, “Bu konuda hastalarımız ne kadar bilinçli olursa, kendilerini kontrol etme şansları yüksek olacaktır ve tedavi maliyetleri de düşecektir. Bu yüzden bu tarz eğitim programlarını çok önemsiyoruz. Amacımız hastalanmadan önce vatandaşlarımızın sağlığını nasıl koruması gerektiğini öğretmek ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerini sağlamak” dedi.

Diyabetik Tanı ve Tedavi Merkezi Geliyor

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, kentin doğusunda verilen nitelikli sağlık hizmetlerinin merkezi olduğunubelirten Dr. Akan, “Hastanemizde kardiyoloji ve kalp damar alanında dünya çapında yapılan işlemler yapılmaktadır. Ayrıca hastanemizde verilen inme ve reimlantasyon gibi nitelikli hizmetlerinyanına kısa süre içerisinde açacağımız Diyabetik Tanı ve Tedavi Merkezi’ni de ekleyeceğiz. Hastanemizde verilen nitelikli sağlıklı hizmetlerini arttırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yüksek İhtisas Öncü

Bursa’nın Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nı Türkiye’de ilk düzenleyen illerden birisi olduğunun altını çizen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Muhammet Güzelsoy ise, eğitimde İstanbul, Şırnak, Antalya, Elazığ, Ankara, Mardin, Samsun’dan hemşirelerin katıldığının bilgisini verdi. Doç. Dr. Güzelsoy ayrıca, hastane bünyesindeyoğun bakım hemşireliği ve psikiyatri birimlerinde hemşirelik hizmetleri sertifikalı eğitim programı eğitimlerinin ise devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi vesertifika almaya hak kazanan 16 hemşireye sertifikaları takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.