Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

KULAK CERRAHİSİNİN 3 TENORUNDAN CANLI YAYINDA CERRAHİ UYGULAMA

İşitmemizi sağlayan kulağımızın içinde dev bir dünya yatıyor. Özellikle işitme sorunlarında tercih edilen minik kamera aracılığı ile yapılan kulak içi mikrocerrahi, cerrahların ince meziyetleri ile gelişiyor.

Gerçekleştirdikleri başarılı ameliyat ile Türk tıp camiasında otoloji alanında ses getiren üç duayen Prof. Dr. O. Nuri Özgirgin, Prof. Dr. Nazım Korkut ve Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Ulusal Kapsamlı Kulak Mikrocerrahisi”nde bir araya geldi.

Prof. Dr. Cem Bilgen’in rmoderasyonunda, 11 Ekim Perşembe günü gerçekleşen etkinliğe sağlık alanında çalışan kişiler katıldı. Kulak içi mikrocerrahisinin detaylı olarak anlatıldığı etkinlikte; üç farklı şehirde göre yapan uzman doktorlar, aynı anda gerçekleştirdikleri farklı cerrahi uygulamalarını canlı yayında anlatma imkânı buldular. Binin üzerinde hekim tarafından izlenen yayında kulak cerrahisi eğitiminde çok önemli olan “hasta üzerinde uygulama teknikleri” tüm detayları Türkiye genelindeki doktorlarla paylaşıldı.

Kulak mikrocerrahisinin tecrübeli kişiler tarafından yapılmasının önemine değinen Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Söğütözü ve İçerenköy Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölüm Başkanlığının yanı sıra Karadeniz Ülkeleri Otoloji Derneği Başkanlığı, Uluslararası Vertigo Derneği Başkanlığı ve Uluslararası Kulak Cerrahisi ve Bilim Derneği (Politzer) Yönetim Direktörlüğünü yürüten Prof. Dr. Nuri Özgirgin kulak mikrocerrahisi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Genel olarak dış, orta ve iç kulak olmak üzere 3 bölümde incelenen kulak, fizyolojik işlevi bakımından çok komplike bir sistemdir. Kulağın her bölümünün cerrahi çalışma alanı sınırlı olduğu için özel ameliyat mikroskopları kullanılması şarttır. Bu nedenle de kulak mikrocerrahisi her yerde uygulanamaz.  Bununla birlikte hasta üzerinde uygulama tekniklerinin doğru bilinmesi de kulak cerrahisi eğitiminin en önemli unsurlarındandır. Yanlış uygulanan cerrahi yöntemler oldukça tehlikeli ve riskli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle şu an gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlik gibi interaktif ve eğitici uygulamaların kulak cerrahisi açısından oldukça etkili olduğunu düşünüyorum ve çok değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.