Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Buna rağmen Erken teşhis edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır. Dünyada ve ülkemizde yaşamı boyunca her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanmaktadır. Kanser olan her 4 kadından1’i meme kanseridir. Erken teşhis edildiğinde yüzde 98 tedavi edilebilir. Bu nedenle toplumun kansere karşı dikkatini çekmek ve konuyla ilgili farkındalık oluşturabilmek amacıyla 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olarak belirlenmiştir” dedi.

Bursa’da Ekim ayı boyunca İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde birçok farkındalık etkinliği gerçekleştirileceğini vurgulayan Dr. Akan, “Etkinliklere ilimizin sembolü olan Tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası’nı meme kanserinin farkındalık rengi olan pembe renk ile ışıklandırarak başlıyoruz. Vatandaşlarımızın çok kullandıkları ana güzergâhlar da pembe fiyonk şeklinde boyanacak. Ay boyunca vatandaşlarımıza ulaşabileceğimiz her alanda eğitim ve farkındalık çalışmalarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21