Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

NİLÜFERLİ VOLEYBOLCULARDAN ÖĞRENCİLERE ÖĞÜTLER

Bursa ve Nilüfer’i Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde başarılı şekilde temsil eden Nilüfer Belediyespor, profesyonel çalışmalarının yanı sıra, gençleri spora teşvik etmek adına da sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve teknik kadro Özel Çakır Okulları öğrencileri ile bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyespor Genel Menajeri Mehmet Başyolcu, “Nilüfer Belediyespor bu yıl 20’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kadın voleybol ve erkek hentbol takımlarımız Türkiye’nin en üst liglerinde yıllardır mücadele ediyor. Sportif başarı kadar, Nilüfer halkının spora yönlendirilmesi için de çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. 

Nilüfer Belediyespor Baş Antrenörü Tore Aleksendersen de Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin dünyanın en prestijli ve mücadele gücü en yüksek liglerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.  Türkiye’de voleybolun teknik ve mücadele olarak oldukça üst düzeyde olduğunu belirten Aleksendersen, hedeflerinin ilerleyen haftalarda başarılarını artırmak olduğuna vurgu yaptı. 

Mavi yeşil beyazlı takımın kaptanı İkbal Merve Albayrak ise öğrencilere öğütlerde bulundu. Her öğrenci ve gencin mutlaka bir spor ve sanat dalıyla uğraşması gerektiğine dikkati çeken Kaptan Albayrak, “Buradaki oyuncu arkadaşlarımın çoğu, spor ve eğitimi birlikte yürütüyorlar. Spor sizi derslerinizden alıkoymaz.  Aksine spor ile uğraşırsanız kazandığınız disiplin ve hırs sizi daha da başarılı yapacaktır” şeklinde konuştu.

Voleybolcu olmak için çok uzun boylu olmaya gerek olmadığını açıklayan Libero Buse Kayacan da, “Sporcu özellikle voleybolcu olmak için fiziki üstünlükleriniz ya da fiziki dezavantajlarınız bahane olarak görmeyin. Fizyolojik yapınıza uygun mevkiler her spor dalında mevcut. Amatör de olsa, profesyonel de olsa bir ekip içinde yer almanız sizleri daha sosyal, hayatta daha pozitif insanlar yapar” diye konuştu. 

 Söyleşi sonunda voleybolcular öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.