Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

OSMEK Kursiyerlerine Meme Kanseri Semineri

Osmangazi Belediyesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ etkinlikleri kapsamında Osmangazi Meslek Edindirme Kursları’nda (OSMEK) eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik meme kanseri semineri düzenledi.

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü ve KETEM işbirliğinde düzenlenen seminerde Osmangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Betül Bakış, kadın kursiyerlere çağımızın hastalığı olan kanserden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi hakkında bilgiler verdi. Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve kadın kursiyerlerin büyük ilgi gösterdiği seminerde dünyada her 8 kadından 1’inin meme kanserine yakalanma riski taşıdığına vurgu yapan Dr. Bakış, “Kadınlar kendilerini ihmal etmemeli. Göğüste elle muayene bulguları bizim için çok önemli. Belirli periyotlarla bu muayeneyi her kadın yapmalı. Erken tanı, tedavi başarısını, hayatta kalma şansını ve yapılacak cerrahinin tedavi boyutunu etkileyen çok önemli bir etkendir” diye konuştu.

Osmangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Betül Bakış, seminer sonrasında kadın kursiyerlerden gelen soruları da cevaplayarak merak ettikleri konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.