banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

'Sazdan Adam' ekibi bu sefer lösemi için çaldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ’Sazdan Adam’ olarak bilinen Mehmet Ali Ürkmez ve ekibi saçlarını kazıtarak, lösemi hastalığının toplumda yanlış bilinen yönlerine dikkat çekmek için ’Görmek lazım’ isimli şarkıya klip çekti.

Kdz. Ereğli ilçesinde daha önce Michael Jackson’ın 5’inci ölüm yıl dönümü için Türkçesi ’Onlar bizi umursamaz olan’, ’They don’t care about us’ şarkısı, Dem Baba, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı için 100 bağlamacı ile Çanakkale Türküsü ve İstiklal Marşı’nı çalan ve bunlara klip çeken amatör bağlamacılar bu yıl da Lösemi hastalığı için klip çekti. Kdz. Ereğli’de Sazdan Adam olarak bilinen bağlama hocası Mehmet Ali Ürkmez ve amatör bağlamacı öğrencileri klip için önce makine ile saçlarını kestirdi, ardından da ustura ile komple kazıttı. Klipte yer alan amatör bağlamacılar arasında memurundan, işçisine, marangozundan, iş adamına, öğretmeninden, sağlık çalışanına kadar birçok meslek grubundan kişi yer aldı. Hocaları Mehmet Ali Ürkmez’in öncülüğünde böyle bir projeye başladıklarını belirten Seda Üstündağ, amaçlarının lösemi hastalığına dikkat çekebilmek olduğunu söyledi.



"Lösemi hakkında yanlışlara dikkat çektik"

Lösemi hastalığına dikkat çekmek ve hastalarının neler hissettiğini bir nebze de olsun anlamak adına böyle bir klip hazırlamaya karar verdiklerini söyleyen bağlama hocası Mehmet Ali Ürkmez, "Lösemi hastalığı hakkında doğru bilinen yanlışları gün yüzüne çıkartmak da istedik. Sazdan adam ekibi olarak yaklaşık 40 kişilik bir arkadaş grubu görev aldı. Lösemi hastalığına değinmek istedik. Amaç burada hastalığın doğru bilinen yanlışlarını anlatmak. Ne gibi, ameliyat maskesi takmalarının sebebi onlardan bizlere geçirecekleri bir virüs varmış gibi algılanıyor. Öcü gibi bakılıyor. Aslında ameliyat maskesini mikroplardan ve diğer insanlardan korunmak için kullanıyorlar. Hastalığın bulaşıcı olduğu zannediliyor. Bulaşıcı değil tedavisi olmadığı düşünülüyor. Ancak tedavisi de mümkün. Bu gibi doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek istedik" dedi.



"Hayata lösemi hastalarının gözünden bakmak istedik"

Her sene yeni bir sosyal proje ürettiklerini ifade eden Ürkmez, "Belki bu konuda da bir fayda sağlarız. İnsanların dikkatini çekeriz diye böyle bir işe kalkıştık. Arkadaşlarımız da bizleri yalnız bırakmadı. Saçlarımızı bayan erkek kazıtarak onların bir gününü yaşamak, empati kurmak istedik. Onların gözünden bakmak istedik. Projenin sözlerini de ’Görmek lazım, sadece bakmak değil, hissetmek lazım’ sloganı var. Yani sazdan adam ekibi bu sefer lösemi için çaldı. Kolları sıvadık. Bu işe kalkıştık. İnşallah hak ettiği yeri bulur. Arkadaşlarla hep iç içe olduğumuzdan daha öncede Çanakkale 100’üncü yıl projesinde de kışın ortasında suyun altına girmişlerdi. Ekip olarak her işi canı gönülden yaptığımız için gördüğünüz gibi saçları gidiyor. Kimisine saçma gelebilir ama biz bunu dikkat çekmek için yapıyoruz" diye konuştu.

Daha önce hazırladıkları klipleri sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlenen amatör bağlamacılar, yayınlanan kliplerinin daha çok fazla kişi tarafından izlenip lösemi hakkındaki yanlış algıların ortadan kalkmasını amaçladıklarını söyledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21