banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

DEVRİM ERBİL’İN RESİMLERİ PULLARDA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Posta ve Telgraf Teşkilat Anonim Şirketi (PTT AŞ), 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı ile onurlandırılan Ressam Devrim Erbil’in eserlerinin yer aldığı “Resimden Pula Devrim Erbil İstanbul Resimleri” konulu sergi düzenledi.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergide Erbil’in eserlerinin yanı sıra PTT AŞ’nin hazırladığı 2021 Yılı Pul Emisyon Programı kapsamında tedavüle sunulan “Türk Ressamlarımızın Tabloları (Devrim Erbil)” konulu anma pulu ve ilkgün zarfı tanıtıldı. Sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı. 

“Erbil, Kültürlerin İletişimine Vurgu Yapıyor”

Devlet Sanatçısı Devrim Erbil’in eserlerindeki temanın ağırlıklı bir şekilde İstanbul olduğunu ve sanatçının Doğu ile Batı’nın birbiriyle olan iletişimine vurgu yaptığını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “PTT de pullar, zarflar ve mektuplarla farklı kültürleri Doğu’dan Batı’ya taşıyan bir kurum. Bu kez aynı tema ile Devrim Erbil’in resimlerinden hazırlanan pullar bu etkileşimi sağlayacak. Telekomünikasyon alanında çağa ayak uyduran bir vizyonla çalışmalarını sürdüren PTT, sanatı ve sanatçıyı destekleyen boyuttaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor” dedi. 

“Sanatçılarımıza Saygımızı İfade Ediyoruz”

İletişim ve haberleşme sektörüne liderlik eden PTT’nin, ülkemizin tarihine ve kültürüne hizmet etmeyi bir sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten şöyle konuştu: “Şirketimiz hazırladığı tasarımlarla; millî, manevi değerlerimizi ve kültür ögelerimizi sanatsal çizgilerle pullarına taşıyarak tarihe tanıklık etmemizi sağlıyor. Pullarımız aracılığıyla kültürümüze anlam katarken, pul envanterimizi birbirinden değerli sanatçılarımızın eserleriyle zenginleştiriyoruz. Böylelikle hem pullarımızın sanatsal değerini perçinliyor hem de eserleriyle ruhumuza dokunan sanatçılarımıza saygımızı ifade ediyoruz.”

Pul serisinde, Türk sanatı ve kültürünü başarıyla temsil eden ve dünyada gurur duyulan çalışmalara imza atan usta ressam Devrim Erbil’in eserlerine yer vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gülten, “Ülkemizin güzelliklerini kendine has renk ve çizgilerle tablolarına yansıtan ve Türk resim sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan kıymetli sanatçımızın eserleri, PTT pulları aracılığıyla filateli tarihimizdeki yerini alacak ve geleceğe miras kalacak” ifadelerini kullandı.

 “Bu Serginin Amacı Türk Sanatçısını Tanıtmak”

Sergi açılışına video konferans yöntemi ile katılan Devrim Erbil şu değerlendirmede bulundu: “İletişim; her zaman özlemleri, sevgileri, kavuşmaları hatırlatır. Pul sergisi, bunu sanat yoluyla gerçekleştirmemize imkan verdi. Pul, bütün evreni dolaşan, herkesin görebildiği, o ülkeyi ve kültürü anlatan bir nesnedir. Böyle bir serginin gerçekleşmesi, sanatı pek çok yere ulaştırmak anlamına geliyor. Bu serginin amacı Türk sanatçısını tanıtmak ve sanatın yaygınlaşması için birer örnek olmak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21