Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

ÜNLÜ PİYANİSTLER GÜHER-SÜHER PEKİNEL KOÇ ÜNİVERSİTESİ 25. YIL ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KONSER VERDİ

Türkiye’nin uluslararası alanda gurur kaynağı olan Güher-Süher Pekinel ikilisi Koç Üniversitesi 25. yıl etkinlikleri kapsamında sanatseverlere müzik ziyafeti sundu. Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde, ünlü İngiliz orkestra şefi Howard Griffiths yönetiminde gerçekleşen konserde, Güher Süher Pekinel ikilisi sahneyi bu konser için özel olarak bir araya gelen İstanbul New Chamber Orkestrası ile paylaştı.

Konser İstanbul New Chamber Orkestrası'nın Şef Howard Griffiths yönetiminde Edward Elgar’ın Yaylı Çalgılar Seranadı ile başladı. Ardından, ünlü piyano ikilisi Güher-Süher Pekinel, İstanbul New Chamber Oda Orkestrası eşliğinde Wolfgang Amedeus Mozart’ın İkili Piyano Konçertosu’nu seslendirdiler. Finalde ise orkestra Koç Üniversitesi’nin 25. yılını özel olarak doğum günü şarkısı çaldı.

Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan, Üniversitenin 25. yılını kutlamak için yıl boyunca birçok etkinlik düzenlediklerini, bu konserin de tıpkı diğer etkinlikler gibi çok kıymetli olduğunu söyleyerek, “Bu güzel akşamı bize yaşatan değerli sanatçılarımız Güher ve Süher Pekinel başta olmak üzere, şef ve orkestra üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Güler- Süher Pekinel ikilisi, “Koç Üniversitesinin 25. yılını kutladığı bu anlamlı konserde, Sayın Howard Griffiths ve İstanbul New Chamber Orchestra ile sahne almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de yükseköğrenim eğitiminde vizyonuyla yeni kapılar açan Koç Üniversitesi’nde özellikle Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde bulunuyor olmanın bizim için ayrı bir anlamı var. Türkiye’de eğitim projelerimizden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler”i hayata geçirmeye başladığımızda bundan 10 yıl önce, bize teşviki ile büyük bir motivasyon sağlayan Sevgili Sevgi Gönül’ü de buradan minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Konser sonrası, Güher Süher Pekinel’in 10 yıldır yürüttüğü “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler“ Projesi kapsamında seçilen en yeni ve en genç bursiyerleri Naz İrem Türkmen sahneye davet edilerek, İstanbul New Chamber Orkestrası ile Antonio Vivaldi'nin Dört Mevsim eserinin Yaz Bölümü’nü çaldı.

İstanbul New Chamber, kariyerine solist ve orkestra sanatçısı olarak devam eden profesyonel senfoni orkestrası sanatçıları ve çeşitli konservatuvarlarda akademisyen ve performans sanatçısı olarak görev yapan tecrübeli bir kadrodan oluşuyor.

Türkiye’nin dünya çapında bilinen piyanist ikilisi Güher-Süher Pekinel’in özel daveti üzerine Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü İngilizce orkestra şefi Howard Griffiths yönetimindeki konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Güher-Süher Pekinel Hakkında

Piyano ikilisi olarak ilk konserlerini 6 yaşında veren ikiz kardeşler Güher ve Süher Pekinel, müzik kariyerleri boyunca başta Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni, ve Amsterdam Concertgebouw olmak üzere dünyanın önde gelen orkestralarıyla aynı sahneyi paylaştı. Dünyaca ünlü ikili Güher-Süher Pekinel, ekim ayında yedi CD, dört DVD, iki Blu-Ray ve 108 sayfalık bir kitaptan oluşan özel seçkileri “Treasures” Box’ı tüm dünyada sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü Arthaus Musik etiketiyle, klasik müziğin genç temsilcilerinin yanı sıra diğer dinleyicilerine de bir başyapıt armağan eden Pekinellerin bu çalışması, müzik kariyerlerinin başlıca eserlerinin ve önemli konser kayıtlarının bir arşivi niteliğinde.

Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 30 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde %36’sı burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi'nde öğrenim gören 7.048 öğrenci bulunmaktadır. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 13.000 öğrenci mezun olmuştur. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye'deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.