2022 yılının en önemli olaylarında biriside Sinan Ateş suikastı oldu.
Ankara’nın göbeğinde güpegündüz Çukurambar da  hain bir pusu ile Sinan Ateş şehit edildi.
Dünde rahmetli şehit Sinan Ateş için verilen 7. günü münasebetiyle için mevlidi Şerif vardı.
Bende davetli olarak bu programa katıldım, her yerde rahmetlinin fotoğrafları vardı.


Bursa Emir sultan Camisinde gerçekleşen mevlit programında yine on binlerce işlik etti.
Yasinler, hatimler ve dualara on binlerce kişi amin dedi.
Ayrıca bu programda gelen misafirler için lokmalar ve hurmalar da ikram edildi.
Bu programa yardımcı olanlar arasında karşımıza eski Ülkü Ocakları Bursa Başkanı Cahit Özdemir ve Turan Sancağı Genel Başkanı Halit Gökhan Gül’de yer aldıklarını gördüm.
Buraya gelen on binlerce kişi sanki birilerine isyan edercesine bu kalabalıkla meydan okuyordu!.
Malum MHP’de hala bu suikastle ilgili hala ne taziye ne bir açıklama yaptı!
Bu programda Emir sultan Camisinin avlusunda gelenleri başta rahmetlinin eşi Ayşe Ateş hanımefendi ve babası Musa Ateş amca taziyeleri kabul etti.


Bu programa Ankara’dan misafir olarak gelenler arasında İyi Parti Sözcüsü Prof.Dr. Kürşad Zorlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Feramun Üstün ve İzzettin Küçük geleler arasında yer aldı.
Ayrıca şehit Sinan Ateş taziyesi Bursa’ya bu zamana kadar gelenler; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sinan  Oğan geldiler.
Telefonla taziye ziyaretinde bulunanlar ise ;Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Chp Genel Başkanı Kmemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldular.
Ayrıca bu mevlit programı merak edenler bizim Mansetx Gazetesi Youtupe kanalından bakabilirsiniz.


Evet, rahmetli Sinan Ateş gelecek vadeden ve MHP’den ayrılmayan siyasetçilerden birisiydi.
Her ne kadar son günlerinde İYİ Partili yöneticileriyle görüşsede onun yeri MHP’de kalmaktı.
Bu kapsamda genç yaşında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış ve sevilen bir ülkücüydü.
Dilek olay 12 yaşından beri yetişmiş bir bozkurttu!
Ayrıca Hacettepe Üniversitesinden hoca olarak akademisyen olarak görev yapmaktaydı.
Gerçi bu menfur olay sonrası Üniversiteden taziye mesajı vermemesine anlayamadım!
Neyse rahmetli evli ve iki kız çocuğu babasıydı.
Maalesef bu hain saldırı ile bu 2 kız çocuğu yetim kaldı.


Peki Sinan Ateş neden hedef haline geldi?
Aslında bu olayların bu yere gelmesinde iddialara göre Mersin’deki olaylara uzanıyor.
Peki ne yaşandı Mersinde?
Ülke Ocakları Genel Başkanı iken Sinan Ateş'e destek veren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel ile birlikte hareket ediyorlardı.
Zaten siyasetten olması gereken budur!
Ülkü Ocakları İl Başkanları da Genel Merkeze bağlı olarak hareket ederler.
Nasıl ki o dönem Ülkü Ocakları Bursa Başkanı Cahit Özdemir gibi yakın bir dostlukları vardı.
O dönemde eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sina Ateş’e atılan iftiralara karşı  eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’de onlara vevap verdi.
Sen misin eski Genel Başkana sahip çıkan dercesine başına gelmeyen kalmaz. 
En sonunda  2022 yılının mart ayında bıçaklı saldırıya uğrayan eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’e iddialara göre Adana’dan gelen Ülkü Ocaklarında bazı kişilerin bıçakla saldırı sonrasında  kavgada silahını ateşlemesi sonucu Emrullah Kaplan adlı ülkücü hayatını kaybetmiş, üç kişi yaralanır. 
Bu olay sonrası eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, 17 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Aslında burada asıl sorgulanması gereken konu, eski Ülkü Ocakları Mersin  Başkanı’nı saldırtmak için Adana’dan ülkü ocaklarından bazı gençler neden getiriliyor?
Bu konu neden bu kadar büyütüyorlar?
Peki bu organizyonu kim veya kimler talimat veriliyor?
Asıl bu konular çözülmesi gerekirken yeni Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’da bu konuyu çözme iradesi sergilemeyince iddialara göre konu dahada büyür.
İşte bu olayların buraya gelmesine neden olan kişide iddialara göre eski  Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’da yapan şimdi ki MHP Mersin Milletvekili  Olcay Kılavuz ismi gündeme geliyor.
Hale hazırda 2 dönemdir Mersin Milletvekili olan Olcay Kılavuz ayrıca İçişleri Bakanı Sülyeman Soylu ile çok yakın olduğuda söyleniyor.
Zaten kendisinin paylaştığı sosyal medya fotoğraflarında belli oluyor.


Ayrıca yılladır Emniyetteki kritik görevleri özellikle sınır bölgelerindeki atamaları bizatihi Olcay Kılavuzun yaptığı iddia ediliyor.
Şimdi bu olay yaşandıktan sonra yani halef selef olay Olcay Kılavuz’dan sonra  hedefteki ismin Sinan Ateş olduğu iddia ediliyordu.
Yine iddialara göre Sinan Ateş’in Genel Başkanlığında bazı yerlerde usulsüz işlerin yapıldığı ve bu ekibinde mevcuttaki MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un destek verdiği eski İl Başkanlarının olduklarını öğrendikten sonra onları görevden alıyor.
Ve asıl ortalık ondan sonra karışıyor!
Kendisi de bu olayları rapor olarak yazdığı ve tehditler aldığı söyleniyordu.
Zaten rahmetli Sinan Ateş’in en yakın arkadaşları da MHP’de Ankara ve Ülkü Ocaklarında Genel Merkezinde de bu konuların yakından bilindiği konuşuluyordu.
Yani bu yaşanan olayları bizlere sıra dışı gelse de  böyle bir olayın yaşanması konuların çözülmediği için beklenildiği ifade ediliyordu.
Yani bu cinayet göz göre göre geldi diyebiliriz.!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcıları bu konuyu çözmedikleri gibi tersine faillerin, sanıkların açıklamalarında bu konu iddialara göre yaralama olayı olacağı konuşulduğu söylenmişti.
Hatta konuyla ilgili ismi çokça gündeme gelen Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’a konuyu ilettikleri ve oradan da Genel Başkana sunulduğu onay alındığı gibi büyük bir  iddia vardı.
Zaten MHP’nin neden hala sessiz kalması da bu şüpheleri güçlendiriyor.
Gelelim bu suikast sonrasında neler yaşandığında ve kimlerin gözaltına alınıp tutuklandığına?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında yapılan soruşturma da  şu ana kadar 2 Özel Hareket Polisi 10 kişi tutuklandığı açıklandı.
Soruşturmanın giderek derinleşerek büyüyeceği  bize gelen haberler arasında… 
Suikasti işleyen kişilerden birisi olan ve yakalanan şüpheli Dodo lakaplı Doğudan Çep’nin yakalandığı sırada üzerinde iki silah bulundu.
Bu kişide enteresan ,çünkü  bu şüphelinin birde  kesinleşmiş 35 yıl cezası varken diğer cinayet zanlısı ile nasıl oluyorda İstandabul’dan Ankara’nın göbeğinde cinayet işlemeye geliyor ?
Birde bu kişinin ve MHP’li İstanbul  İl Yöneticisi Ufuk Göktür (tutuklu , yardım ve yaatklıktan) Avukatları ise ne tesadüf ki MHP’li ve Milletvekili Adayı olan Semih Ökten karşımıza çıkıyor!

Yani bu işi organize edenler arasında Avukat Semih Ökten'in bilgisi dahilinde bu kişilere ulaşmış olabilir veya sunulmuş olabileceği ididia ediliyor.
İnsanın kanı konuyor…
Hatta bu İstanbul'da kişilerin uyuşturucu satıcısı oldukları bilinmesi ve Özel Harekat polisleri le eskort olarak İstanbul'dan Ankara'ya çevirmelerden böylelikle geçmesi ve bu cinayetin işlenmesi hiçte alacak verecek davası olmadığının göstergesidir.
Yani burada planlı ve örgütlü bir şekilde bir cinayet işlendiği konusu netleşiyor! 
Zaten yine bu suikastı başta Dodo ve diğer şüpheli olan kaçak ortalıkta yok olan bu kişilerin İstanbul’dan Ankara’ya geldiklerinde bir çiftlikte kaldıkları ve orada özel harekât polisleri eğitim verildiği iddia edildi.
Ayrıca rahmetli Sinan Ateş’le ilgili yapılan otopsi sonucu öyle ayaklarına sadece sıkılmadığı yere düşünceye kadar mermi sıkıldığı iddia edildi ki bu da adam öldürme kastı ile planlı bir şekilde kurgulandığını göstermektedir.
Yine bu cinayette siz tesadüfe bakın ki cinayetle ilgili aranan şüphelilerden birisi Tolgahan Demirbaş’ı Ankara’da bir evde gözaltına alırken karşılarına MHP’li Mersin Milletvekili  Olcay Kılayuz  çıkıyor.
Yani bu kadar raslantı olur…!


Ne yazık ki bu olay esnada Milletvekili ile Emniyet Amiri ile yaşanan tartışması sonrası Tolgahan Demirbaş’ı zorla polisler yetkisini kullanarak alıyor.
Ama sonrasında Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz iddialara göre ne yayıp edip Tolgahan Demirbaş’ın serbest bırakılması için uğraşır ve sonunda serbst bıraktırdığı ididia ediliyordu.
Zaten şimdilerde Demirbaş sırra kadem bastığı söyleniyor.
Kendisinden şu ana kadar bir haber yok.
Yine bu soruşturmada  E.... hala cinayet şüphelisi ondan da hala hazırda herhangi bir haber yok.
Ankara’dan her adım mobesenin olduğu bir yerde nasıl kayıplara  karışıyor ?
Zaten yine akıllarda her yerde mobesse kameraları varken bunlar neden yayınlanmıyor onu da anlamak zor.
Demekki konu hiçte basite alınacak bir olay olmadığı aşikadır.
Bu olayın içerisinde hangi kriminal kişiler var sorusu akıllara geliyor.
Şimdi gelelim MHP’nin suskunluğuna .!
Cumhur İttifakının derin bir darbe aldıran bu konudan nasıl kurtulacak?
Fail veya failler ortaya çıkacak mı?
Bu olayı azmettirenler yakalanacak mı?
Malum bu cinayet olduktan sonra geçte olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye için rahmetli Sinan Ateş’in Eşi Ayşe Ateş hanımefendi ile görüşmüş ve faillerin en kısa zamanda yakacağını sözünü vermişti.
Olayların bu yere gelmesindeki hızı ve tutuklanan kişilere baktığımızda konunun aydınlanacağını ümit ediyorum.
Şayet Ak Parti ve MHP yol ayrımına bu dava ile karşı karşaya gelebilirler mi oda ayrı bir soru işareti.
Bana kalırsa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de bu olayın failleri ve şüphelileri ile ilgili gerekli adımları atıp adalet karşında partisinde ismi gecen kişilerle ilgili hukuk karşısında o siyasetçilerin hesap vermesi için talimat vermesi gerekmektedir.
Şayet bu suikast fail ve azmettiriciler bulunamazsa hem AK Parti hemde MHP bunun faturasını 4 ay sonraki seçimlerde çok net ödeyebilir!
Hatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerekirse kendi uhtesinde bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı için,Ocakları  gözden geçirilip gerekirse kapatma konusunu bile değerlendirmesi olası başka bir münferid olayın olmasında bile MHP için çok daha büyük sıkıntılara sokabileceğini düşünüyorum.
Bakalım bu cinayette ismi kilit isim olarak ismi  gecen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz  ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılaması için konu TBMM gelecek mi?
Bu cinayetin sır persini çözecek kişi bu kanaatindeyim.
Bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanacak, 
Çelik bile sert değil,
Görki düşman mert değil,
Ölürüz de  dert değil,
Üzer kahpe pusular.
(Rahmetli Sinan Ateş ….)
Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.