Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Dünya Para Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye damga vurdu

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun organizasyonunda Yenibosna'daki Pullman İstanbul Hotel'de düzenlenen ve 43 ülkeden 263 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada ilk gün geride kaldı.

Organizasyonun ilk gününde K41 ve K44 kategorilerinde 5'er olmak üzere 10 sıklette müsabakalar yapıldı. Türkiye, ilk günü 1 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 9 madalya ile tamamladı.

Meryem Betül Çavdar dünya şampiyonu oldu

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Meryem Betül Çavdar, K44 kategorisi 52 kilo sıkleti finalinde Rusya'dan Anna Poddusbkaia'yı 14-7 yenerek dünya şampiyonu oldu.


Şampiyonada, kadınlar K44 kategorisinde kadınlar 57 kiloda Gamze Gürdal, 47 kiloda Nurcihan Ekinci, erkekler 52 kiloda Alican Özcan ile K41 kategorisi kadınlar 57 kiloda Fatma Atılmış ve erkekler 58 kiloda Muhammed Asbala gümüş madalya elde etti.

Erkekler K44 63 kiloda Mahmut Bozteke ve K41 63 kiloda Sabit Köse ile kadınlar K44 57 kiloda Tuğçe Şen bronz madalya kazanan isimler oldu.

Şampiyona, bugün 10 sıklette yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Ayrıca bu Şampiyona da Bursa ve Türkiye adına bir gurur kaynağı olan İlhan Zaralı Paraolimpik Tekvando dünya şampiyonasında Milli takım antrenörü olarak görev aldı.

Sporculuk hayatında sayısız başarılara imza atan Bursada spor hayatı boyunca hiç yenilmeyen ve her kiloda sayısız şampiyonlukları olan Türkiyede sekiz yıl üst üste birinci olan Milli Tekvandocu başarılı kariyerini Milli takım antrenörü olarak devam ettiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.