Bugünkü köşe yazıma başlamadan önce sizlerle bir konu hakkında bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle köşe yazımda ismi geçen kurum , kuruluş veya özel isimlerle ilgili kişilerin cevap hakları olduğunu hatırlatalım.!

Bizlere telefonla veya maille cevap hakkınızı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Gerçi bu zamana kadar yazdığım binlerce köşe yazından cevap hakkını kullanan kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir.

Size söz verdiğimiz gibi Tele 16 Haber sitesinde Atilla Sağım'ın  bir dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili çıkan ve sonradan kaldırılan köşe yazılarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Gerçi Alinur Aktaş'ın Ankara'daki esrarengiz ve gizemli MHP'li Avukatı Kürşat Ergün hiçte işini hiçte iyi yapmıyor diyebiliriz.

İnsan bu kadar  yazgımız köşe yazılarına bir cevap verir!

Müvekkilini arar sorar " Necmi bey yine yazılar yazmış cevap verecek miyiz diye" ama ne arayan var nede mail atan,nede soran var!

Bizlerde bu gelişmelerin takdiri  kamuoyonun takdirine bıraktığımızı iletelim.

Olurda bu yazılanlar için de davalar açılırsa malum artık bizde hukukçuyuz birazda elimizde belge olsun!

Neyse gelelim bugünkü köşe yazımıza ;

Tele 16 Haber Sitesinde,Atilla Sağım'ın 21 Eylül 2019 yazdığı köşe yazısı sizlerle ;

"Tarım AŞ’de skandal iddialar"

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım AŞ hakkında yazdıklarımızın üstüne çok sayıda usulsüzlüklere yönelik bilgiler gelmeye devam ediyor.

Tarım AŞ Genel Müdür ü Fetullah Bingöl hakkındaki tarafıma gelen iletiyi aynen paylaşıyorum.

“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE AKRABA VE İSRAF SİLSİLESİNDEN KESİTLER

ZULÜM İLE KİM ABAD OLMUŞ?

1-Tarım Aş. Genel Müdür’ü kimdir? Cevap: Tarım AŞ. Genel müdürü Fetullah BİNGÜL’dür. Fetullah BİNGÜL, İnegöl’den akraba(Alinur Bey’in ablasının damadı) kontenjanından gelerek Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdür Vekilliği ve hali hazırda Genel Müdür -tek yetkili-olarak hesapsızca har vurup harman savurmaktadır. Bu damat bey efendi, İnegöl’den geldiğinde hali hazırda bulunan beyaz jetta makam aracını beğenmeyip, illa siyah passat olacak diye tutturunca kurum her ay 1750 tl fazla kira ödeyerek siyah passat makam aracı ile değiştirmiş. Daire başkanlarına bile ’ eve gidip gelmede makam araçlarını kullanmayın’ talimatı veren BAŞKAN damat beye neden tölerans geçer de özel işlerinde bile kullanır ve akaryakıtını da şirket öder. Fuar ziyareti, araştırma vb bahanelerle sürekli harcırah alarak yurt içi ve yurt dışı gezileri tertip edip bazen ailesini de dahil ederek parasını şirkete ödetmektedir. Bu gezilerin varsa karı-zararı nedir acaba ?kaç müşteri ? kaç liralık satış ?

Üstelik bu Aziz Milletin parasını tek başına yemiyor, Müteahhit firmalara peşkeş çekerek, hatta kimisine gri pasaport ( kamu görevlisi ya da belediye olmayan birine ) çıkarttırarak birlikte yiyip içiyorlar ! Gri pasaportun ne anlama geldiğini bilmeyen sanırım yoktur. Damat bey yapınca herşey mubah… Hesap soracak makam hesap sormayınca…! Gri pasaport çıkarttığı firma sahibine şirkette 2 milyon civarı iş verdiği ve işlerin tamamlanmamasına rağmen tüm ödemelerin yapıldığı bu firma sahibi ile farklı bir samimiyeti olduğu ve hatta gizli gizli yurt dışına çıkıp yabancı plakalı Mercedes aldıkları bilinmektedir. Ve bu firma sahibi damat beye hediye telefonlar, saatler aldığı da bilinmektedir. Şirketin bilgi işleme ait tüm şifreleri kimde? Şimdi soralım bakalım ? bu 2 milyonluk iş ihaleye uygun mudur ? hakkedişleri neye istinaden ödediniz ? teslimatı kim nasıl aldı ? imzaları var mı ? yoksa sen keyfi olarak tek imza yetkini kullanarak mı ödedin ? bu işin paydaşları kim ?

Damat FETULLAH bey tek imza yetkilisi olduğu günden beri personel üstünde sürekli baskı kurarak mobing yapmış ve her geçen gün artmakta olan cesareti nerden geliyor ki küfürler hakaretler tehditler havada uçuşuyor.. öyle rahat ki geçtiğimiz haftalarda kantar personeline alenen ‘a.m.k çocukları’ demiş. Birebir konuşsan Allah kelamı dilinden düşmez . Uygulama ile teori uymuyor ne yazık ki.. Özellikle seçim öncesi Tanzim Satışları döneminde canını dişine takarak çalışan personele teşekkür yemeği değil sadece Teşekkürü bile fazla gören Damat bey, verilen emeklerden bahsedildiği zaman küfürle karşık ne yaptılar ki, ne işe yaradılar gibi küçümseyici laflar da edip personelin olmayan morelini dip yaptırıyormuş. Muhtemeldir ki şuan da ihracat yapıyorlar orada çalışan personele de aynı muameleyi yaptığı malumumuz.

Damat Bey’in saha ile de arasının olmadığı kulağımıza geldi. Ticari tarafları hep oyun bozan tarafındaymış. Kooperatiflere para taktığı falan söylenmekte… İlk önce Tarım Aş’ de çalışan bir personele hırsız demiş ardından Güvenlik zoru ile işten kovdurmuş ama ıspatlayamayınca BAŞKANI imdadına yetişmiş ve personeli BELEDİYENİN başka biriminde işe almışlar. Belediye, babalarının çiftliği ya önce kıdem ihbar tazminatı öde ardından farklı bir brimde işe geri al başka yerde çalıştır. Her şekilde korunan damat bey, ezilen işçi. Hak razı olur mu? Bu dünyada da çıkar öbür tarafta da… Tarımaş’ın elektrik işlerini kim yapıyor? İhale şartları sağlanıyormu? İnegöllü dost ahbap ilişksi içerisndemi ilerliyor? Az değil 1,5 milyonluk işler…Ve dahi bu müteahhitle ilişkileri ne kadar samimi? Gri pasaport çıkartılan müteahhit bu arkadaşa araç getiriverme sözü verdi mi? Personelin yasal hakları olan sendikaya da izin vermemiş, akp’nin sendikasını şirketten çıkarmış, personele tehditler savurmuş ama Personel de akpartiye

yakın sendikaya değil de Türk İş’e üye olunca araya da seçimler girince kabul etmek zorunda kalmış . Günahsız üç ! (ben üç diyeyim siz kaç anlarsanız) personel çıkartıp yerine 5-10 personel almak hangi aklın ürünüdür onu da siz sorun. ? Veee geldik israf konusuna. Araç konusundan bahsetmiştik, malum Başkanı gelir gelmez araçlar da tasarruf girdik diye reklam yaptırdı her yere ama tabi bizimki damat torpili ya idare ediverelim. Hal yönetimi defalarca uyarmasına rağmen EGO tatmin etmek için ve son sözü ben söylerim havası ile hikmet şahin kent haline 600 bin civarı kapan, duba yaptırıp bir kez dahi kullanmadan üzerine tekrar beton döktürmüş. Ego’dan israf mı çıktı ne? Milletin parası egoya gömüldü mü? Şahsi hattının dahi faturası TARIM A.Ş tarafından ödendiğini biliyor muydunuz ?

Ailesi ile birlikte fuar bahanesi ile Antalya’ya tatile gidiyor, faturası kime sizce ? Hong Kong’a da götürmeye çalışmış ailesini doğrumu acep, yok ya o kadar değildir . Hani malum BAŞKAN açıklama yaptı daha iki gün önce, tasarruf dedi, şirketleri azaltacağız dedi. Ne için ? 3 - 5 adam ekmek yemesin diye personel istihdamı azaltarak tasarrufa giden BAŞKAN akrabasının genel müdür olarak atadığı yetmiyor birde üzerine makam odası yaptırmasına hatta odasına özel DUŞAKABİN ( yanlış duymadınız DUŞAKABİN ) ve WC yaptırarak, güzelim MERMERİN üzerine parke fayans döşetip özel armatürler, mobilyalar, kapılar, ve daha neler neler ile MİLLETİN parasından 750 bin tl civarı İSRAF etmiştir ! ne için ? EGO su için. Sahi biliyor musunuz ? sandık halinde bir tane WC yok diye esnaf isyanda imiş.. ama damat beyin her şeyi özel olacak ! Esnaf kendi bulsun çaresini…

Damat bey 2021 yılına kadar şirketin başında olacağını, sonra da başka bir birime geçeceğini söylemekteymiş. (Damat kontenjanından memur da olabilir.) Sahi bu tek imza yetili patronun maaşı da dudak ısırtır derece diyorlar (10.000 civarı) ne katma değeri varsa? Personelin en küçük hatasında zimmet çıkartılır maaşından kesilir. Duruma göre işten çıkartılır. Tek yetkili damat beye kimse hesap sormaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözü aklıma düştü. Bu kadar olumsuzluğu biz sadece Müslümanca uyarı çerçevesinde dillendirdik. Belki yapılan yanlışlardan dönülür hem bu dünya da hem de öbür tarafta hesap kolay olur.Takdir kamuoyunun ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanınındır.”

Gelen iletiyi aynen paylaştım taktir önce Büyükşehir Belediye Başkanının sonrasında kamuoyunundur."

diye yazmış.

Yazımın başında dediğim gibi bu iddialarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş cevap hakkını kullanacaksa köşemiz kendisine açık olduğunu hatırlatalım.

Ama muhtemelen 5 yıldır olduğu gibi bu iddia edilen sorulara cevap yerine başını kuma gömüp ölü taklidi yapmaya devam edecektir.En azından ben öyle düşünüyorum.

Bakalım önümüzdeki genel seçimde Bursa'daki yapılan yanlış işlerden ve olaylardan dolayı bunların bedelini kim veya kimler nasıl ödüyecek?

Bekleyip göreceğiz.!

Yarın görüşmek ümidiyle inşallah,

Selam ve dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.