Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

Yazılmda akıllı fabrika çözümleri

İletişim Yazılım’ın hayata geçirdiği CoralReef MES çözümü, dünya genelinde yapılan anketlerde yer alarak global piyasada da rekabet ediyor. İletişim Yazılım, 25 yıldır Türkiye'nin birçok yerinde bilgi teknolojileri alanında MES (Üretim Yönetim Sistemleri) ve BPM (Kalite ve Süreç Yönetim Sistemleri) konularında çözümler sunarak her sektörden işletmelere dijital dönüşüm partneri olarak dijital dönüşüm yolculuklarında liderlik ediyor.

SINIRSIZ RAPORLAMA VE ANLIK BİLDİRİM İLE TAM ENTEGRE MES: CORALREEF

İletişim Yazılım’ın hizmetlerinden biri olan CoralReef, MES sistemi üretimde izlenebilirliği, kayıpların önlenmesini sağlayan, işletme yöneticileri tarafından belirlenen KPI değerlerinin ölçülmesine olanak veren ve verimliliği artırmayı hedef alan bir çözüm. Programın üretim sahasında ortaya çıkan direk maliyet giderlerini anlık olarak raporlayarak üretim maliyetlerini azaltmak için analiz imkânı sunduğunu ifade eden İletişim Yazılım Genel Müdürü Selçuk Şen; “Yazılımımız üretimde hammaddenin girişinden, üretimin planlamasından ürün çıkışına kadar tüm süreçler için kullanılmaktadır. Tüm sektörlere tek bir ürün olarak sunulan CoralReef ile üretim sahası ihtiyaçlarına karşılık buluyor. Sahip olduğu raporlama aracı ile yazılım bilgisi gerektirmeden dashboard ve rapor tasarımına da imkân veriyor. Uyarı ve bildirim altyapısı ile performans düştüğünde, termin yetişmediğinde, makine arıza durumuna geçtiğinde, kapasite planlaması aştığında, satın alma gereksinimleri oluşması gibi kritik görülen noktalar için uyarılar oluşturulabilmektedir” bilgilerini paylaştı.

Selçuk Şen, CoralReef ile Türkiye’nin her bölgesine hizmet verdiklerini ifade ederken, global rekabetin çok önemli hale geldiği günümüz koşullarında İletişim Yazılım’ın fonksiyonel özellikleri ve yeni teknoloji ile üretimde fark oluşturan CoralReef çözümü ile işletmelerin rekabette öne geçebilmesi adına önemli bir fonksiyon üstlendiğini ifade etti.

SINIRSIZ RAPORLAMA VE ANLIK BİLDİRİM İLE SÜREÇ YÖNETİMİ BPM: MANAGEMİND

İletişim Yazılım’ın başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olmak üzere Türkiye'nin her yerinde, müşterilerine sunduğu hizmetler arasında yer alan ManageMind BPM ile sınırsız form desteği sayesinde ofis yönetiminin kağıtsız bir ortamda uzaktan sağlanabildiğini ifade eden Genel Müdür Selçuk Şen;  “ManageMind, işletme için stratejik kararları almada ve KPI'ların belirlenip gerekli ve istenilen durumlarda mail, sms yoluyla bildirimler almasında avantajlar sağlayarak anlık ve ortak sistem kültürünü oluşturmaktadır. İşletme süreçlerinin tek bir merkezden yönetilmesini sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.

İş akışları ile sürecin hangi aşamada, kimde, hangi durumda olduğu gibi bilgilerin bu program sayesinde izlenebildiğini ifade eden Şen açıklamasında; “Arka planda tanımlanan aşamalar ve kriterlerle SMS, E-Posta, uyarı butonu gibi bilgilendirmeler ile sistem kontrol altına alınıyor. ManageMind ayrıca ISO standartlarının öngördüğü tüm süreçlerin ortak bir yapıda takibi, dokümanların tek bir merkezden izlenmesi için işletmelere çözüm olmaktadır. En büyük avantajlarından birisi, sistemin kullanıcı ve yetkilendirmeler bazında yazılım bilgisi gerektirmeden formlarını, rapor ve dashboardlarının tasarlanabileceği, esnek yapıda işlevsellik sağlamasıdır. Formlardaki veriler üzerinden periyodik olarak performans gösterge hesapları yapılır ve sistem KPI analizleri sunar. Uyarı mekanizmasından sağlanan bildirimler ile süreç yönetimine anlık müdahale gösterebilmekte ve otomatik olarak aksiyonlar oluşturulabiliyor. ManageMind web platformunda da veri girişi yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

İŞLETMELERE AKIL KATAN YAPAY ZEKA ADIMLARI

İletişim Yazılım Ar-Ge Merkezi olarak, işletmelerde meydana gelen ihtiyaç ve isteklere göre Ar-Ge projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden İletişim Yazılım Genel Müdürü Selçuk Şen, yürüttükleri Ar-Ge projeleri arasında; CoralReef Asistan, RFID’li Sistemlerle Forklift Yönetimi, RTLS Teknolojileri ile Personel Takip Sistemi, Yapay Zeka ile Üretim Yönetim Sistemi gibi çalışmalar bulunduğunu kaydetti.

İşletmelere akıl katarak verimliliklerini, izlenebilirliklerini minimum zaman ve maliyet kaybıyla yüksek kalitede ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Genel Müdür Selçuk Şen,  “Yüzde 100 yerli sermayesi ile İletişim Yazılım olarak ‘Sürdürülebilir Gelişim İçin Bilgi Temelli Yönetim' anlayışıyla bu süreçlerde üretim ve işletme proseslerini uzman ve deneyimli ekibimiz firmalarımıza güç katıyoruz” açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler:
TeknolojiYazılım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.