banner13

Enflasyondaki artışlar, akaryakıtta da ki artışlar ve içimizdeki fırsatcıların sayesinde nerdeyse her hafta ürünlere zam haberini duyar olduk.

İşte bu kapsamda geçenlerde bir okurumuz BİM zincir marketler satış mağazasında başında geçen olayı bizlerle paylaştı.

Bim mağazasın da alışveriş yapmak isteyen okurumuz Türkşeker’in sattığı şekerin satış fiyatını görence gözlerine inanmadı.

Evet evet orada satılan şekerin fiyatı 5kg için 55.50tl satılmaktaydı.

Bu fiyatı gören okurumu bu şeker sahte olmasın diye almaktan bile vazgeçmişler!

Şaka değil gerçek…

Ama aynı şeker fırsatçıların ve iş güz arların sayesinde farklı yerlerde 5kg için 127.99tl kadar fahiş miktarda satılmaktadır.

Hatta geçtiğimiz günlerde bu fırsatçılar biriside A101 zincir markette ise şekerin 5kg için 100tl satıldığını da ben bizatihi şahit olmuştum.Yani 1kg şekeri 20tl satılmaktaydı!

Şimdi Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Türk Şeker Fabrikaları ne yapsın elinden geleni yapmaktadır.Hatta bu aşamada Bursa'nın da yakından tanıdığı bu zamana kadar başarılı işler yapan Ankara'da önemli bürokratları dan olan Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan'ına hem çiftçiler için hemde vatandaşların şekeri en ucaza almamaları için elinden geleni yapmaktadır.

Kendisi de gece gündüz demeden canla başla çalışmalarından dolayı Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’ı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum.

Ayrıca piyasa da şekerin olmaması arz noktasında herkesin sanki şeker bitecekmis gibi davranmaları da şekeri fiyatının artmasına sebebiyet vermektedir.Bunu da unutmamamız gerekmektedir.İnsanlarımız buna göre hareket etmesi gerekmektedir.

Ayrıca Türk Şeker Fabrikalarının başta irili ufaklı küçük işletmeler olmak üzere 7300 kişi müşterisi olduğunu aktaralım.

İnşallah fiyatlar önümüzdeki dönemde düşmeye başlar.

Kalın sağlıcakla…

Selam ve dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.