Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

AK Parti İlçe Teşkilatlarından Fetih Müzesi’ne Ziyaret

Bursa’nın beylikten cihan devletine uzanan tarihi yolculuğunun anlatıldığı dev müze, açılış öncesinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Fetih Müzesi’ni gruplar halinde AK Parti İlçe Yöneticileri, İlçe Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri’ne gezdirdi.

Müzenin yanı sıra ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile 'yeşil bina' özelliğine sahip olan anıt eseri ziyaret eden Gürsu, Kestel, Mudanya, İznik, Orhangazi, Yenişehir ve İnegöl AK Parti İlçe Teşkilatları, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne hayran kaldı. İlk olarak müzenin giriş katındaki Osmanlı ve Bursa döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tablonun yer aldığı bölümü gezen ziyaretçiler, 3 boyutlu panoramik resmin yer aldığı kubbe bölümüne çıktıklarında ise büyük şaşkınlık yaşadı. Bursa’nın fetih gününün anlatıldığı panoramik resmi heyecan içinde inceleyen ziyaretçiler, adeta zaman tünelinde 1326 yılının Bursa’sına yolculuk yaptıklarını belirtti.

Ziyaretin ardından duygularını anlatan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa’nın muhteşem bir eser kazandığını ifade ederek, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum. AK Parti Belediyeciliği’nin ne olduğunu burada en iyi şekilde göstermiş. Aracımızla geçerken dışarıdan baktığımızda müthiş bir proje olduğunu görüyorduk. Fakat, müzenin içini gezdiğimizde daha büyüleyici olduğunu gördük. Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, müzeyi büyük bir heyecanla gezdiklerini belirterek, “Şehrimize böyle büyük bir eseri kazandırdığı için Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. Bu binanın dünyanın en büyük müzelerinden birisi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir kültür merkezi olduğunu gördük. Müzenin alt kattaki bölümlerini gezdikten sonra kubbeye çıktığımızda kendimizi bambaşka bir yerde bulduk. Gerçekten şaheser bir resimle karşılaştık. Herkesin bu müzeyi görmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de müzenin kendilerini çok etkilediğini anlatarak, “Büyük bir heyecanla müzeyi giriş katından itibaren gezdik. Ancak bizi şok eden kısmı kubbe bölümüydü. O kubbenin altına girdiğimizde nerede olduğumuzu anlamak mümkün değildi. Başkanımız Mustafa Dündar ve teknik kadrosuna çok teşekkür ediyorum. Bu eser, Bursamız’a büyük farklılık katacaktır. Turizm kenti olan Bursamız’ın tarihi kültürel dokusu, Uludağ’ı, denizi çok farklı. Bu özelliklere Fetih Müzesi de ayrı bir farklılık getirecek” dedi.

Fetih Müzesi’nde özellikle kubbe içinde büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirten Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, “Bu muhteşem eseri kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a tüm Bursa adına çok teşekkür ediyorum. İçeri girince farklı bir dünyaya girmiş oluyorsunuz. Bir anda 1326 yılına gidiyorsunuz. Bursa’nın fethinden Osmanlı’nın kuruluşuna kadar her adımı çok güzel resmedilmiş” ifadelerini kullandı.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal da müzenin çok etkileyici olduğunu belirterek, “Bir Bursalı olarak Osmanlı tarihini bu şekilde yaşamak bizi çok heyecanlandırdı. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, şehrimizin çok önemli turizm uğrak noktası olacak. Yerel belediyenin bu büyüklükteki projeyi hayata geçirmesi başlı başına bir başarı hikayesi. Osmangazi, hem Bursa’nın hem Türkiye’nin kalbi. Buradan ekilen çınar, bütün cihana yayıldı. Bize tarihimizi anlatan bu eserle çok gurur duyduk. Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.