Öne Çıkanlar Yankı bursa Belediye sağlık BUSİAD

Asırlık kent tuvallerde

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür A.Ş.’nin destekleri ile düzenlenen sergide kentlerin tarihe ışık tutan mimari yapılarına teknik çizimlerinin ışığında yeni bir bakış açısı kazandıran Boyacı’nın eserleri,  sanatseverlerin beğenisini kazandı. Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık,  Bursa’nın bir kültür sanat kenti olduğunu, sanatın ve sanatçının desteklenmesini önemsediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da kentin kültür ve sanat hayatına katkı veren herkesin yanında durduğunu ifade eden Kocabıyık,  sanatla ilgilenen herkesi Bursa’yı tuvaller ile anlatan sergiyi gezmeye davet etti.  Bir dönem ünlü Ressam Cemal Toy’un asistanlığını da yapan Ömer Faruk Boyacı ise Bursa’nın tanıtılmasında sanatsal anlamda katkıda bulunmasının mutluluğunu yaşadığı ifade etti. Boyacı, “Eserlerimde minyatür sanatından ve modern sanat akımlarından etkileniyorum. Yerel figürlerimizi kullanarak özgün kompozisyonlar oluşturuyorum. Amacım Bursa’ya ait değerleri ebedileştirerek iz bırakmak. Desteklerini esirgemeyen başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve Kültür A.Ş. yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi kurdelesinin kesilmesinin ardından genç ressam Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık’a günün anısına  “Bursa’ya farklı bir çerçeve” adlı tablosunu hediye etti. Boyacı’nın resim sergisi Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi’nde 29 Eylül’e kadar açık kalacak.

Anahtar Kelimeler:
Asırlık Kent Tuvallerde
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.