Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Bir ayda 470 bin ton su kullanıldı

Son günlerde meydana gelen yağmur ve kar yağışlarıyla birlikte yeraltı suları ve barajlar dolmaya başlarken, Lüleburgaz’da kurak geçen Ocak ayında kullanılan su miktarı düşündürdü. Önümüzdeki yıllarda bir yandan kullanılabilir su kaynaklarının daha da azalacağı, diğer yandan da Türkiye’nin kuraklığın pençesinde olacağı öngörülürken, 51 bin 465 abonenin bulunduğu 122 bin 635 kişilik kent Lüleburgaz’da Ocak ayında kullanılan su miktarı 469 bin 956 ton olarak gerçekleşti. 

391 bin tonu meskenler oluşturdu 

 

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü istatistiki verilerine göre Ocak ayı içerisinde harcanan suyun büyük bir çoğunluğunu mesken aboneleri oluşturdu. Toplam 51 bin 465 aboneden 44 bin 594’ünün mesken abonesi olduğu Lüleburgaz’da, mesken aboneleri 391 bin 878 ton su kullandı. Bununla birlikte kişi başına düşen aylık su tüketimi de ortalama 3.8 ton olarak gerçekleşti. 

Yağışlar aldatmasın

 

Uzmanlar, meydana gelen yağışların sevindirici olduğunu ancak uzun vadede küresel iklim değişikliğinin getireceği olumsuzluklar göz önüne alınarak içme suyunda tasarruflu kullanımın önemine dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.