Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

BUSİAD İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Ağustos 2019 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre işsizler ordusuna 980 bin kişinin eklenmesinin baş etmemiz gereken ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Türkay, aylardır yaptıkları açıklamalarda acil çözüm çağrısı yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

Bu sorun başka bir şeye benzemiyor. Çalışma yaşındaki 4 milyon 650 bin kişi kahvelerde, evlerde iş bekliyor. Bu toplumsal sorunların da kaynağı olmaya aday bir mesele. Devlet gerekli destek ve düzenlemeleri yapmalı. Bu insanların sayısı acil olarak düşürülmeli. Evlerde yüzü gülen insanların sayısı, çaresizlik, acı ve öfke dolu yüzlere göre artışa geçmeli. Toplum olarak bir arada yaşayabilmek için toplumsal huzur ve barışı da tahsisi etmeliyiz. Bu kadar işsiz sayısı, huzuru bozmaya aday bir veridir.”

Türkay, istihdamı artıracak, işten çıkarmaları azaltacak teşvik ve düzenlemelerin öncelik sırasında, hızla öne çıktığını da kaydederek, “Türkiyenin buradan en hızlı çıkışı, istihdamı yüksek turizm ve tarımla olur. Bu alanlara ağırlık vermeliyiz. Gülen bir toplum için daha az işsiz sloganıyla, çözüm için bir araya gelmeliyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.