Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

HEDEF GSYH’NIN YÜZDE 3’ÜNÜ AR-GE\'YE AYIRMAK

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, 2000’li yıllarda mobilya ihracatının 300 milyon dolar seviyelerinde olduğunu, Ar-Ge ve inovasyona ayrılan pay ile doğru orantılı olarak katma değerli üründeki artışla birlikte bunun 4 milyar seviyesine çıktığını söyledi. Önümüzdeki dönemlerde Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 3’ünün AR-GE’ye ayrılmasının hedeflendiğini dile getiren Güleç, sektörün 2023 yılında ihracat hedefinin 10 milyar dolar olduğunu, bu rakama da ancak katma değeri yüksek ürünlerle ulaşılabileceğini kaydetti.

 

Hangi sektörde faaliyet gösteriyorsanız gösterin rekabetçi olmanın yolu üretim teknolojisini her fırsatta güncelleyerek Ar-Ge ve inovasyonu odak noktanıza almaktan geçiyor.  Makro politikaların her zaman sanayiyi etkilediğinin farkındalığıyla da önümüzdeki dönemde ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’sının (GSYH) yüzde 3’ünün AR-GE ayrılması söz konusu.

Bu hedef doğrultusunda her geçen yıl ülkenin Ar-Ge ve inovasyona ayırdığı oranın artırıldığını söyleyen İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güleç, 2000’li yılların başında 300 milyon dolar olan ihracatın bugün 4 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Bu rakama ulaşma serüvenini ise Güleç,  Ar-Ge ve tasarım çalışmalarının yanı sıra müteşebbis mobilyacıların dünyayı bir pazar olarak görmesinin sonucu olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21