banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane İddialar KUTLAMA Sanal

Hüdayi Vakfı Ramazan Heyecanını Dünya İle Paylaşıyor
Hüdâyi Vakfı Ramazan’ın Bereketini Dünyanın Dört Bir Köşesine Taşıyor

“Kavuştuk Ramazan’a, Niyetlendik Paylaşmaya” çağrısı ile hizmet veren Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, dünyanın dört bir köşesinde Ramazan heyecanına ortak oluyor. Yaklaşık 40 ülkede insani yardım, sosyal kültürel hizmetler ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Vakıf, Ramazan ayı boyunca dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar için Hüdayi Sofraları açıyor ve ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı dağıtıyor.

Üsküdar’ın manevi sultanı Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri’nin asırlar önce yoksulluk ve cehaletle mücadele etmek için kurduğu Vakıf, 2018 yılı için bağış bedellerini belirledi. Bir kişilik iftar için 20 TL, bir paket erzak için 100 TL olarak belirlenen yardımlar www.hudayivakfi.orgweb sitesinden yapılıyor.

Toplanan zekât, iftar, erzak paketi gibi bağışlar ile yurt içinde ve yurt dışında mazlum, mağdur ve kimsesizlere erzak ve iftar yardımında bulunulacağını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi. Eryılmaz, sözlerine söyle devam etti: “Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş-Arakan, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin/Gazze, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda başta olmak üzere 30’dan fazla ülkede iftar sofraları kuruyoruz, temel gıda ürünlerine muhtaç on binlerce aileye de Ramazan kumanyasını dağıtıyoruz. Vakıf olarak, ülkemiz dahil Afrika, Balkanlar ve Orta Asya başta olmak üzere 40 ülkedeki müesseselerimizle, ayrıca Kur’an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, İmam-Hatip ve ilahiyat gibi eğitim kurumlarımızla zaten mazlum, mağdur ve fakir ailelerle ve eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle iç içeyiz. Ramazan ayı; bu yardım seferberliği için, zekât ve hayırların en muhtaç ailelere ulaştırılması için en güzel mevsim” dedi.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, iftar, erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden, anlaşmalı banka hesaplarına havale veya eft yolu ile veya ‘İftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazıp 4948’e SMS atarak 20 TL bağışta bulunabilecekler” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21