banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

MSA, Mart ayında mutfaklarda Uzak Doğu rüzgârı estiriyor

Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek-içecek eğitim merkezi olan MSA’nın workshop mutfaklarında yumurta kırmayı bilmeyenler bile enfes lezzetlere imza atabiliyor. MSA workshoplarında öğrendiğiniz tarifleri hiç zorlanmadan hazırlayıp, birbirinden güzel tabaklara imza atabilmek elinizde… Her ay birbirinden farklı kategoride çok sayıda workshop sunan MSA’da Mart’ın öne çıkanları ise Uzak Doğu workshopları!

 

Sushi // 7 Mart Pazar,  10.00-14.00

Uzakdoğu denince akla ilk gelen lezzet sushi olsa gerek… MSA ile damak tadınıza uyan en güzel sushileri kendi ellerinizle hazırlamak artık hayal olmaktan çıkıyor. MSA Uzak Doğu workshop ile şimdi sushi Uzak Doğu restoranlarından evinizin mutfağına taşınıyor! Pirincinin nasıl pişirildiğinden norinin nasıl kullanılacağına, maki, roll ve nigiri hazırlarken dikkat edilmesi gereken tüm ayrıntılara MSA workshop ile hâkim olacaksınız. Workshopta yeşil çay ikramı eşliğinde, yılan balığı tempura karides, salatalık, avokado ve unagi sosuyla Dragon roll; surimi, somon, salatalık, tuna, levrek ve chili mayonezle Rainbow Roll;  citrus marine somon, edamame, takuan, avokado, nori, sunomono, susam, lime ponzu sos ile Poke Bowl ve karides nigiri hazırlamayı öğreneceksiniz. Üstelik bununla da sınırlı kalmayıp mükemmel bir sunum yapmanın da keyfine varacaksınız. 

Ramen // 8 Mart Pazartesi, 10.00 – 15.00

Uzak Doğu’nun bir başka sevilen lezzeti ramen, tüm detaylarıyla bu workshop’ta anlatılıyor! El yapımı erişteden, shoyu ve miso yapımına tüm detayları öğreneceksiniz. Sonra da tüm malzemeleri uyumla birleştirerek ramen bowl hazırlamayı başaracaksınız. Böylelikle Uzak Doğu lezzetlerine çok daha yakın olacaksınız. Tavuk ve balık kemiklerinden broth (kemik suyu) yapım tekniğini de öğrendiğinizde geriye sadece mutfağınızda dumanı tüten ramen bowl hazırlayıp tadını çıkartmak kalacak. Beyaz et seviyorsanız shoyu, bambu filizi, shiitake mantarı, taze soğan, hanjuku ve el yapımı erişte ile ızgara tavuk rameni; deniz ürünü tutkunuysanız miso, nori, soyafilizi, istiridye mantarı, zencefil, el yapımı erişte ve susam ile karides rameni tercih edebilirsiniz. 

Dim Sum // 26 Mart Pazartesi, 19.00–23.00

Uzak Doğu’nun birbirinden lezzetli iç dolgulu pofidik atıştırmalıkları “Dim Sum” workshop’uyla MSA mutfağında. Dim Sum hakkında genel bilgiler edineceğiniz workshopta, farklı dumpling hamurları hazırlamanın inceliklerini öğreneceksiniz. Dim Sum’a lezzetini veren en önemli unsurlardan iç harç ve sos uyumu konusunda da bilgi sahibi olduktan sonra hamurlarınızı lezzetiyle ağız sulandıran harç ve soslarla doldurarak müthiş atıştırmalıklar elde edeceksiniz. Üstelik sunum konusundaki detaylara hâkim olmanızla birlikte, atıştırmalıklarınız lezzetleriyle olduğu kadar sunumlarıyla da göz okşayacaklar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21