banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

TÜYAP ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI AÇILDI

Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından T.C. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erzurum Aşçılar Derneği ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı bugün saat 12.00’de Tüyap Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde; Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hakan Ülken, Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Sayın Cihat Alagöz, Erzurum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan Oral ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Düzgün’ün katılımı ile düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Doğu Anadolu Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Yönetim ve Denetim ve Coğrafi İşaretli Ürünlerde Kooperatifleşme ve Gastronomi konulu paneller düzenlendi.

FUAR SÜRESİNCE ETKİNLİKLER PANELLER SÖYLEŞİLER DÜZENLENECEK

Erzurum’un zengin yemek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacı ile fuar kapsamında Erzurum Aşçılar Derneği ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Cağ Kebabı, Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, Şalgam Dolması, Su Böreği, Lor Dolması, Demir Tatlısı, Dut Çullaması gibi yöreye has yemekler yapılıp ve bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşılacaktır.

Cheese Life Magazine Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliği ile Geleneksel Gıdaların ve Peynirin Gastroturizmdeki Önemi, Türkiye’de Gastroturizm, Coğrafi İşaretler, Yöresel Mutfağımızda Peynir gibi çeşitli konularda söyleşiler düzenlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21