banner13

11 Eylül 2001 tarihinde ABD’nin en büyük ticaret binalarından ikisi vuruluyor, bir çok insan ölüyordu. Artık İslam ve terör zihinlere aynı çizgideymiş gibi bir izlenim uyandırıyordu. Bundan kısa bir süre sonra ABD Irak'ı işgal ediyor, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviriyordu. Bunu da demokrasi ve özgürlük adına yapıyordu. Bu bir başlangıç oluyor. Afganistan ve Suriyede’de hemen hemen aynı müdahaleler geliyordu. 

Şimdi de Hamas İsrail’e saldırıyor, ardından Gazze neredeyse tamamen yok oluyordu. Böylelikle dünya kamuoyunda İsrail yaptıklarını meşrulaştırıyordu. Olaylar o kadar iç içe geçmiş planlar barındırıyordu ki sanki birileri tüm dünyayı savaşa hazırlıyordu. ABD uçak gemisini Akdeniz’e indiriyordu. Bununla birlikte Çin ve Rusya da ABD ye karşı bir güç olarak Akdeniz’e uçak gemisi yollamayı planladıklarını açıklıyorlardı. İçinde bir çok denklemi barındıran, dünya savaşlarını çıkarabilecek element bulunmuştu. Din savaşlarından tutun, Akdeniz’deki zenginliklere, ipek yolundan tutun, yeni dünya düzenini şekillendirilmesine kadar bu savaşın derinliklerinde saklıydı şifreler. Artık start verilmişti. Bir çok ülke istese de istemese de bu savaşa dahil olacak. Kimi dini, kimi stratejik hesaplarına dokunduğu için.  

Türkiye bu olaylara müdahalesiz kalamaz. Gerek tarihi bağı, gerek dini bağının verdiği sorumluk bunu gerektiriyor. Bir NATO ülkesi diğer NATO ülkesinin silahını vurabiliyor. Yani artık hiç bir ülke güvende değil, var olmak için savaşacaklar. Bizde hem kendi stratejimizi tamamen ortaya koymak, hemde hem dost müttefik ülkelerin bekası için her yönden savaşacağız.  

Biz yıllardır buna hazırlandık. Kısa bir sürede savunma sanayiye öncelik vererek inanılmaz bir ivme yakaladık. Sykes picot anlaşmaları bitti. Haritalar yeniden şekillenecek. Irak, Suriye’yi dağıtarak bu zemini oluşturdular. Bir İran kaldı hedeflerine engel olacak. Hamas lideri adres verir gibi ”bize silahları veren İran’a teşekkür ediyorum” diyor konuşmasında. Büyük İsrail projesi için bölgede tüm zemin oluşturuluyor. ABD ise sonuna kadar İsrail’in arkasında. Biz bu projeyi istemeyen ülkelerle bir olup, bu olayların karşısında durmaktan başka şansımız kalmadı. Savaş sosyal medya dahil her yerde devam ediyor.  Bizlerse her yönden aktif ve şuurlu olmamız lazım. 

Selam ve dua ile... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.