Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

HASTANELERDE SOSYAL MESAFE ÖNLEMİ

Virüsün ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler genelgeyle bildirilirken, hastanelerde alınan önlemler arttırıldı. Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme afişlerinin yanı sıra bazı hastanelerde sosyal mesafe oluşturmak için sarı bant uygulamasına geçildi.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan uygulamada zemine birer metre aralıklarla sarı bantlar yapıştırılırken, Mudanya Devlet Hastanesi’nde ise bekleme alanlarına ‘Sosyal Mesafeni Koru’ uyarıları asıldı. Çekirge Devlet Hastanesi ve Dr. Ayten Bozkaya Spastik Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise önlem için yemek saati süresi uzatılırken, yemekhanede sandalyeler birer metre aralıklarla çapraz olarak masalara yerleştirmek suretiyle kişiler arasında sosyal mesafe oluşturulması sağlanıyor.

Sosyal mesafenin önemine dikkat çeken yetkiler, vatandaşların başta kalabalık mekânlarda bulunmaması, bulunmak zorunda kalınırsa da mesafenin korunmasını gibi basit uygulamalarla virüsten korunabileceğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.