Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BEKİR AYDIN, ÖNCEKİ GÜN CUMHURİYET HALK PARTİSİ ORHANGAZİ İLÇE BAŞKANIMIZ ENDER TEKE’NİN BASINDA ÇIKAN AÇIKLAMALARINA YAZILI BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLAYARAK CEVAP VERDİ.

Başkan Aydın yaptığı açılamada “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi İlçe Başkanımız sevgili kardeşimiz Ender Teke Bey’in Orhangazi hassasiyetinden dolayı gerçek manada kendisine çok teşekkür ediyoruz. Belediye idaresi olarak öncelikle şunu vurgulamak gerekiyor ki biz hiçbir açıklamamızda tasarruf noktasında bir söylemde bulunmadık. Sadece son dönemde Belediyemizin internet sitesinden borçlarımızın geldiğimiz gün ki durumunun ne olduğu ve şu andaki durumunun ne olduğunun paylaşımında bulunduk. Ama bunun hiçbir yerinde tasarruf kelimesini kullanmadık.

Personelle ilgili olarak ATM memuru olarak isimlendirilen, belediyedeki görevini gerekli şekilde yerine getirmeyen personelimiz için gerekli çalışmalar yapıldı. Bununla ilgili düzenlemeler devam ediyor.

Yaptığımız tüm icraatlarda şeffaflığı ön planda tuttuk, bu kapsamda encümen toplantıları ve meclis toplantılarını canlı yayınlamaya başladık. Yine satışlar noktasında da şeffaflık özellikle gündemimizde oldu. Bizim hiçbir zaman kapalı kapılar ardında yaptığımız bir pazarlık olmadı, olamaz ve olmayacaktır. Bizi tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Biz, kanun neyi emrediyorsa hiç tereddüt etmeden onu yerine getiririz. 

Kırpart yanında bulunan arazi ile ilgili; öncelikle burası Kırpart fabrikası tarafından 23.08.2017 tarihinde 3 yıllık kiralanmış ve hali hazırda da kira ödemesi devam eden bir yer. İhale iptal edildikten sonra aynı yerle ilgili olarak ihalede giden rakamın üstünden tekrar ihaleye çıkıldı, ama maalesef bu ihaleye hiçbir katılım olmadı. Şu aşamada da eğer burayı almayı düşünen bir girişimci ya da yatırımcı olursa o anlamda ihalede giden fiyat üzerinden ihaleye çıkılarak satışı gerçekleştirilebilir.

Kız voleybol takımımızla ilgili; gerçekten buda bizim içimizi acıtan bir durum. Bizler de bu işlem sonrasında çok memnun olmadık ama maalesef ekonomik durumunuzdan dolayı bu kararı almak zorunda kaldık. Yalnız şunu özellikle vurgulamak lazım. Fikstür çekimleri henüz gerçekleşmeden önce çekilme kararımızı bildirmiş ve gerekli açıklamayı ilgililere yapmıştık.

Bizi üzen diğer bir açıklama ise bu yıl 41.si düzenlenen Orhangazi Zeytin Festivali ile ilgili olarak ne yazık ki yapılan festivalin şu ana kadar yapılan festivaller arasında en kötü olan olarak isimlendirilmiş olması bizleri gerçekten üzmüştür. Festival organizasyonu sadece Orhangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilmemektedir. Festival Tertip Komisyonu İlçe Kaymakamlığımız başkanlığında Orhangazi Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, ilgili kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının ortak paydaşlığı ile gerçekleştirilmektedir. Gerekli çalışmalar ve duyurular hem sosyal medya üzerinden hem de basın yoluyla sadece ilçemize değil bütün bölgeye duyurulmuştur.

Yapılan çalışmaların boyutu ve harcama bütçemizle ilgili merak edilenlerin kulaktan dolma bilgilerle değil doğrudan Belediyemize gelerek öğrenilmesi daha doğru bilgiye ulaşılması açısından faydalı olacaktır.” dedi

Bir de yapılan açıklamadaki çelişkiler dikkatimizi çekmektedir. Bir yandan ATM memuru olarak tabir edilenler sorgulanırken, diğer yandan ise personel çıkışlarının eleştiriliyor olması, yapılan açıklamanın eleştiriden çok çelişkilerle dolu olduğunu göstermektedir. 

Bizler göreve gelmeden ve göreve başladığımız günden itibaren, tüm eleştirilere ve fikirlere açık olduğumuzu, ortak paydamız olan Orhangazi adına yapılacak olan tüm iyi şeyler için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu açıkça beyan ettik. Bu noktada Orhangazi adına yapıla tüm iyi şeyler için destek veren ve fikir sunan herkese teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.