Öne Çıkanlar bursa NECMİ İNCE Belediye sağlık Yankı

Bakan Yardımcısı Safran'dan Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL'ye ziyaret

STEAM Bilim ve Teknoloji atölyelerini gezen Mustafa Safran, Robotik Kodlama ve 3 Boyutlu Yazıcı eğitiminin verildiği ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı atölyeleri yerinde inceledi ve öğretmen ve öğrencilerden yapılan çalışmalarla yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL'de öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Safran; "Ülke dışından gelen öğrencilerimiz kendilerini gurbette saymasınlar. Ülkemize dünyanın neresinden gelirse gelsin, bu kardeşlerimizi bizim evlatlarımız olarak kabul ediyoruz. Kendi ülkelerinden başka bir ülkeye gelerek burada eğitim alan öğrencilerimizin, birçok milletten kardeşleriyle beraber farklı kültürler içerisinde yetişen kişiler oldukları için eğitimleriyle, karakterleriyle, kişilikleriyle kat kat daha güçlü bireyler olacaklarına inanıyorum. Bu okuldan yetişen öğrencilerimiz, gelecekte burayı tercih edecek öğrencilere örnek teşkil edecek." dedi. 

Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL'nin hayırsever Osmangazi Belediyesinin katkılarıyla hiçbir şeyden çekinilmeden yaptırılan güzel bir okul olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, "Yapımından bu yana geçen bu kısa sürede önemli mesafe alan okulumuzun daha ileri gideceğine inanıyorum. İçinde birçok ülkeden gelen pırıl pırıl öğrencilerin azimle şefkatle sebatla dayanışmayla, kardeşlik ruhu içerisinde çalıştıklarını, öğretmen arkadaşlarımızla çok güzel kaynaştıklarını gördük. Burası bir okul olmaktan çıkmış, adeta çocuklarımızın yuvası olmuş. O kurumsallaşmayı, bu içselleştirmeyi bütün öğrenci kardeşlerimizin gözünde gördüm." dedi.  

Bu okullardan mezun olan öğrencilerin eğitimlerine ülkemizde devam etmelerinin önemli olduğunu belirten Mustafa Safran, "Bu okullar bizim gözbebeğimiz. Hayırsever kültürüyle yapılmış bu okullarımızı Bakanlık ve devlet olarak destekliyoruz. Buradaki öğrencilerimizin, ülkemizin değil İslam coğrafyasının kültür elçileri olarak yetişmesini istiyoruz. Bizim İslam coğrafyasında çok ciddi insanlara, çok güçlü karakterlere, çok değerli din adamlarına, çok değerli devlet adamlarına ve çok değerli siyasetçilere ihtiyacımız var. Bugün dinimizin bahşettiği bir barış ortamını sağlamak istiyorsak, bu İslam dünyasında pırıl pırıl yetişmiş olan entellektüellerin becerisiyle mümkün olacaktır." dedi.   

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, ziyaretlerinden dolayı Mustafa Safran'a teşekkür etti ve okuldaki yabancı öğrencilerin ülkelerinin renklendirildiği dünya haritasını hediye etti.

Mustafa Safran, Ömer İnan ve Sabahattin Dülger, okulun konferans salonunda Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL öğrencileri ile Mihraplı Abdülkadir Can AİHL öğretmenlerinin verdiği müzik dinletisine katıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından 2014 yılında temeli atılan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi; kültür ve medeniyetinin gücüne inanan, geleceğe güvenle bakan bir gençlik yetiştirme ideali ile geniş eğitim imkânlarına sahip bir külliye olarak 19 Eylül 2016 tarihinde 5 kıtadan gelen öğrencileriyle birlikte eğitim-öğretime başladı.

21 bin 402 m² alanda yer alan Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL; Selçuklu, Osmanlı ve günümüzün çizgilerini taşıyan özgün mimarisiyle dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Yatakhaneleri, derslikleri, atölyeleri, pansiyonu, yemekhanesi, kapalı ve açık spor alanları, konferans salonu ve kafeteryaları ile öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayabilen bir eğitim kurumu olan Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL; ilk mezunlarını 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda verdi. Okulda, 187'si yabancı uyruklu olmak üzere 70 ülkeden toplam 436 öğrenci eğitimine devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
BursaEğitimImam HatipAihl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.