Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Başar Başarır Bursalı edebiyat tutkunlarıyla buluştu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği ve edebiyat tutkunlarının ilgiyle takip ettiği Edebi Kazılar etkinlikleri, koronavirüs salgını nedeniyle artık dijital ortamda devam ediyor. Yeni dönemde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başlanan söyleşilerin bu ayki konuğu, çağdaş edebiyatın önemli isimlerinden Başar Başarır oldu.

Moderatörlüğünü Deniz Yüce Başarır’ın üstlendiği söyleşiye edebiyatseverler, tablet, telefon ve bilgisayar aracılığıyla katıldı. Söyleşide Deniz Yüce Başarır da sorularıyla, Başar Başarır’ın edebiyat serüvenine ışık tuttu. Yazma serüvenine 20’li yaşlarda yayınladığı öyküleriyle başladığını belirten Başar Başarır, 2017 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü aldığı son romanı “Sibop” ile ilgili soruları da yanıtladı. Bir kaybeden olan Orhan’ın serüveninde, günümüzün kentsel dönüşüm, kentlerin betonlaşması ve kimliğini kaybetmesiyle ilgili sorunlarını da işleyen Başarır, “Düşünün, bir mezarlığın içinden o bölgede yaşayan villa sahiplerinin rahatça sahile ulaşabilmesi için yol geçiriliyor” diyerek bu konudaki düşüncelerini de dile getirdi.

Başar Başarır, edebiyatın, yazmanın aydın bir gelecek için savaş olduğunu ve değerleri koruyarak yenilenmekten çekinmemek gerektiğine de dikkat çekti. Bursalı edebiyat tutkunlarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Başar Başarır, etkinliği düzenleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’ne de teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, çevrimiçi düzenlenen söyleşiye katılanlara Başar Başarır’ın “Sibop” isimli kitabını armağan etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21