Öne Çıkanlar Engelsiz NECMİ İNCE İnce Medya Yürüyüş KORONAVİRÜS
banner13

Bursa'da ahududu hasadı şölene dönüştü

İlçeye bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi'nde, geçen sene Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ tarafından sağlanan destekle ahududu üretimine başlayan Yaşar Rahmi Ulusoy, gazetecilere pilot bölge olarak mahallelerinde ekimine başlanılan ahududunun geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın destekleriyle geçen sene 2 dönüm alana ahududu ektiklerini anlatan Ulusoy, "Geçen sene ilk yılımız olmasına rağmen 15 bin lira kazandık. Bu sene de hasada başladık. 3 ila 4 ton ürün bekliyoruz." dedi. 

Desteklerinden dolayı Aktaş'a teşekkür eden Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bu tarihi bir fırsat. Şu ana kadar ürün az olduğu için kendi imkanlarımızla tükettik. Bayramdan sonra Tarım AŞ devreye giriyor. Müşteri konusunda Tarım AŞ ilgilenecek. Tahmini olarak beklediğimiz fiyat 15 ila 20 lira. Şu anda 6-7 dönüm kadar hasat yapılacak. Önümüzdeki sene Hilmiye Mahallesi'nde 60 dönüm ekilecek, bu da 30 ila 40 ton hasat demek." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.