Öne Çıkanlar Hamilelik BELEDİYESİ ORHANGAZİ BAE ihracat
banner13

Bursa'da kurban kesim sertifikaları verildi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL kursun açılışında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramının ve kurban kesme işleminin ehil kişilerce yapılmasının önemine işaret ederek, düzenlenen kursun faydalı olmasını temenni etti.

İl Müftülüğü görevlisi Vaiz Hasan Basri ZENGİN, kurban kesmede İslami yükümlülükler ve kurban etinin İslami usullere göre dağıtımı hakkında bilgiler verdi. Dr. Hüseyin Hüsnü SERDAR, iş sağlığı ve güvenliğinin amacı ve önemi, iş kazası ve meslek hastalıklarından korunma yöntemleri, tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı önlem alınması, acil durumlarda alınacak önlemler hususlarında kursiyerlere bilgi verdi. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Soner TOPAL ise, kurbanlık hayvanın özellikleri ve seçimi, kesim öncesi yapılması gerekenler, kurbanlık hayvanı yatırma yöntemleri, kurban kesim yerleri, kesim hijyeni ve kesicilerin hijyeni, kesimde dikkat edilecek hususlar, kesim anatomisi, kesim sonrası veteriner hekime başvurulması gereken durumlar, insanlara geçebilen (zoonoz) hastalıklar konularında kursiyerlere bilgilendirmelerde bulundu.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kurban Kesim Elemanı kursunda, 2018 yılında 44 kursiyere, 2019 yılında ise 88 kursiyere eğitim ve sertifika verilmişti. Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kursta 211 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca; Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, İnegöl, İznik, Karacabey, Kestel, Mudanya, Nilüfer, Osmangazi, Orhaneli ve Yıldırım İlçe Müdürlükleri tarafından açılan kurslarda da 1.632 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.