Öne Çıkanlar Ali OSMANGAZİ Hamilelik BAE ihracat
banner13

Bursa'da yapılandırmaya 'online' uyarı!

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol ile SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Doğan Yılmaz'ı ziyaret ederek, 17 Kasım 2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürü Selim Aktaş ve SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Bülent Ocak'ın da katılımlarıyla BSMMMO Hizmet Binası'nda gerçekleşen ziyarette, Oda Başkan Yardımcısı Nazan Özsoy ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi Asım Karaman da hazır bulundu.

İKİ AYDA BİR TAKSİTLERLE ÖDENEBİLİR

Ziyarette, 7256 sayılı yapılandırma kanununa ilişkin bilgi veren Bursa Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, "Vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını, kanunun sunduğu imkanlardan yararlanarak yapılandırabilecekler ve ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceklerdir. Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar dahil idari para cezaları kanun kapsamında yapılandırılabilecek, YURTKUR'dan kredi alan öğrencilerin, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile çiftçilerimizin, işletmelerimizin ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak (6.9,12,18 taksitte ve 2 ayda bir) ödenebilecektir" dedi.

YIL SONUNA KADAR BAŞVURULABİLİR

Kanunun 31 Ağustos 2020 tarihini esas alındığı için, bu tarihten önce tahakkuk ederek, kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olan ve bu tarih itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunanların kapsama girdiğini söyleyen Bursa Vergi Dairesi Başkanı Erol, "31 Ağustos 2020 tarihinden sonra tahakkuk eden borçlar kapsama girmemektedir. Toplumun pek çok kesimini ilgilendiren ve vergi borcu bulunan mükelleflere çeşitli fırsatlar sunan yapılandırmadan yararlanmak isteyenler, 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLİR

Kanun kapsamındaki başvuru ve ödeme işlemlerinin vergi dairesine gitmeden elektronik ortamda yapılabildiğini de hatırlatan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Erol, şunları kaydetti: "Mükelleflerimiz başvuru ve ödeme işlemlerini vergi dairesine gitmeden yapmaları durumunda COVİD-19 salgınının yayılmasını önlemede önemli bir katkıda da bulunmuş olacaklardır. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi www.gib.gov.tr veya www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik olarak yapılabileceği gibi posta yoluyla da yapılabilecektir. Böylece, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan salgın hastalıkla mücadele noktasında çok önemli katkıda bulunulmuş ve gerek mükelleflerimizin sağlığı ve gerekse çalışanlarımızın sağlığı korunmuş olacaktır. Kanunla ilgili her türlü sorulara Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.gib.gov.tr adresinde yer alan dokümanlardan veya 189 VİMER aracılığıyla cevap alınabilir."

BÜYÜK BİR AVANTAJ KAZANILACAK

Ziyarette konuşan SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ise şu bilgileri verdi: "Yapılandırma ile büyük bir avantaj kazanılacak olup, anapara borçları için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacaktır. Bunların yerine borçlar, Yurtiçi Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellenecektir. Peşin ödemede hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı, iki taksitle ödemede ise Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'si silinmektedir. İdari para cezalarının anapara borcunun yüzde 50'si silinmekte, kalanı da Yİ-ÜFE ile güncellenmektedir. Asılları ödenmiş alacakların fer'ilerinin yapılandırılarak ödenmesi halinde yüzde 60'ı silinmektedir. Yapılandırma ödemeleri düzenli olarak devam ettiği sürece işverenlerimizin sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanması, ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi şartıyla borcu yoktur yazısı alabilmeleri sağlanmaktadır."

Anahtar Kelimeler:
BursaOnlineYapılandırma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.