Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

Bursa Milletvekili Aydın: 2021 yılında kaç öğretmen ataması yapılacak?

Türkiye'nin öğretmen açığı sorununun gittikçe çığ gibi büyümekte olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Aydın, "Öğretmenin eğitim sisteminin en önemli unsuru olduğunu düşündüğümüzde, bu sorunun bir an önce MEB tarafından eğitimin tüm paydaşları bir araya getirilerek çözülmesi gerekmektedir. Yıllar içinde uygulanan yanlış eğitim politikaları sonucunda, Türkiye'nin öğretmen ihtiyacı ile mezun ve mezun olacak öğretmen sayısı arasındaki uçurum kaygı verici bir düzeye ulaşmıştır" dedi.

"ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?"

Bir tarafta Maliye Bakanlığı'ndan kadro alamayan MEB, bir tarafta binlerce atama bekleyen öğretmen adayları olduğunu, pandemi döneminde ekonomi dışı kalan atanamayan öğretmenler evlerinde çaresizce beklemediğini dile getiren Aydın, Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti:

"2020 yılı içinde kaç öğretmenin ataması yapılmıştır? Önümüzdeki yıl kaç öğretmen ataması yapmayı planlıyorsunuz? Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözmek için bir çalışmanız var mı? Türkiye'de öğretmen açığının rakamsal boyutları nelerdir?  Öğretmen ihtiyacı ile mezun olan ya da olacak öğretmen arasındaki uçurumu nasıl önleyeceksiniz?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.