banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu:  "Dünyanın beslenmesinde sütün yeri çok önemli"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Gıdanın yeterliliği endişelerinin ve tarımın sürdürülebilirliğine yönelik arayışların arttığı bu dönemde, süt ve süt ürünlerinin, sürekli artan dünya nüfusunun beslenmesindeki rolü de giderek güçleniyor” denildi. Uzmanlık Grubu adına yapılan açıklamada, “Bu değerli gıdanın üretilmesi tarım, sanayi ve hizmet olmak üzere farklı alt sektörleri harekete geçiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Süt sektörünün sadece kendi sektörünün değil, et sektörünün de planlayıcısıdır. Süt üretemezsek, et de üretemeyiz” denildi.

Açıklamada, 2001’den beri her yıl 1 Haziran’da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde kutlanan Dünya Süt Günü’nün, sütün insan sağlığı için önemi, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkıları hakkında farkındalık yaratmayı hedeflediği de hatırlatıldı.

Uluslararası Süt Ürünleri Federasyonu’nun (IDF), bu yıl Dünya Süt Günü temasını, “Süt sektörünü; sürdürülebilirlik, çevresel etki, beslenme ve sosyoekonomik yönden güçlendirmek" olarak belirlediği ifade edilen açıklamada, bilime dayalı bir uzmanlık geliştirerek; sağlıklı hayvanlardan güvenilir ve besleyici süt elde etmenin, bunu yaparken doğal kaynakları koruyup geliştirmenin, süt değer zincirinde insana yakışır geçim kaynakları sağlamanın önemi vurgulandı.

Açıklamada, “Süt, sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için gerekli olan besin öğelerini, doğasında mükemmel bir dengede bulunduran, en temel gıdamız” ifadelerine de yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21