banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

BUÜ Rektörlüğü’nde devir-teslim tamamlandı

Çok sayıda akademik ve idari personelin katıldığı törende konuşan BUÜ’nün 9. Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, YÖK Başkanlığı’nın tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bu görevi omuzlamaya bugünden itibaren başlamış olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un Rektörlük sürecinde çıtayı ciddi anlamda yükselttiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Devlette devamlılık esastır anlayışıyla hocamızdan aldığımız bayrağı çok daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Önceki dönemde önemli adımlar atıldı, temeller atıldı. Bizim dönemimizde de inşallah bu çalışmaları tamamlamış olacağız. İnşaatlarımız tamamlandığında da üniversitemiz ana hatlarıyla tamamlanmış olacak” diye konuştu.

YENİ REKTÖR YILMAZ: ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ VİZYONUNA ODAKLANACAĞIZ

Akademik ve idari personel memnuniyetinin belli bir noktaya ulaştığını ve bu memnuniyetin yükseltilmesi adına da gayret göstereceklerini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bir diğer önemli husus ise Araştırma Üniversitesi arasındaki yerimiz olacaktır. Bu üniversiteler her yıl kendi aralarında değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ancak orada sert bir rekabet var. Yaklaşık yarım asırlık bir geleneğe sahip Bursa Uludağ Üniversitesi’ni Araştırma Üniversiteleri arasında çok daha iyi yerlere getirmek için akademik ve idari kadromuzla hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun bu kavramı her zaman ön planda tutacağız” açıklamasında bulundu.

Önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a hizmetleri için teşekkür eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Hocamızla verimli bir 4 yıl geçirdik. Kendisinin deneyimlerinden faydalandık. İdarecilik anlamında da çok şey öğrendik. İnşallah bundan sonra hocamızın bıraktığı çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için elden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN KUCAKLAYICI KİMLİĞİYLE İŞ YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise konuşmasına 4 yıl boyunca her türlü takdirin üzerinde görev yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Güzel ve verimli bir dönemi geride bıraktıklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Görevimizi Öğrenci Dostu ve Toplumla Bütünleşen Üniversite anlayışıyla yürüttük. Bu iki vizyon doğrultusunda çok sayıda projeye imza attık. Yapılan çalışmalar neticesinde öğrenci, akademisyen, idari personel ve dış paydaş memnuniyet oranlarını ciddi anlamda yukarılara çıkardık. Kabuğuna sıkışıp kalmış bir üniversitenin kapılarını herkese açtık. Toplumun her kesimi ile işbirliği içerisinde bulunduk. Herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmadık. Üniversitemizin kucaklayıcı kimliğiyle iş yapmaya çalıştık. Geldiğimiz nokta, elbette çok çalışmanın bir ürünüdür” şeklinde konuştu.

“MUTLUYUM, GÖREVİ BENİM KOPYAM SAYILABİLECEK BİR ARKADAŞIMA DEVREDİYORUM”

Şeffaf ve kucaklayıcı bir anlayış içerisinde yürütülen çalışmalar neticesinde üniversite içerisinde huzur ve güven ortamının oluştuğuna dikkati çeken Kılavuz; “Genel hatlarıyla baktığımızda kurumsal akreditasyon alındı. Akredite eden program sayımız 15’e çıktı. İlk defa 1004 mükemmeliyet merkezi projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi ve ilk defa bir Horizon projesi üniversitemiz yürütücülüğünde kabul edildi. Bunları üst üste koyduğumuzda işte o huzur ve güven ortamını çok daha net bir şekilde görebiliyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki bu çalışmalarımın verimini daha 2-3 yıl almaya devam edeceğiz. Mutluyum. Çünkü benim kopyam sayılan ve yükümü en fazla alan bir arkadaşıma bu görevi devrediyor olmak benim için mutlulukların en güzelidir. İnşallah bundan sonraki süreçte ortak akıl ve danışma kültürü devam edecek. Memuriyet hayatımda 50 yılı doldurdum. 46 yıllık akademisyenlik hayatım var. Gelebileceğim en üst nokta Rektörlüktü. Bu görevden de emekli oluyorum. Bana verdiğiniz desteğin aynısını Ferudun hocama da vermeye devam etmenizi istirham ediyorum. Hakkım varsa helal olsun, sizler de haklarınızı helal edin” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a beyaz renkli Rektörlük binişini giydirdi. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da emeklerinden ötürü Kılavuz’a çiçek ve tablo hediye etti. Yılmaz ve Kılavuz program sonunda katılımcıların tebrikleri kabul etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21