Öne Çıkanlar ezcane aşıklık

Gemlik'te eğitimden önce dezenfeksiyon

Koronavirüs salgınının yükselişe geçtiği bu dönemde, Gemlik Belediyesi aynı hız ve dikkatle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Virüsün Türkiye'de görüldüğü ilk günlerde ana cadde ve ara sokaklarda temizlik, yıkama, dezenfekte çalışmalarına hız veren belediye ekipleri, ekonomik zorluklar yaşayan ailelere üç bin 500'den fazla erzak paketi ulaştırmış, devlet kurumlarına maske, siperlik ve dezenfekten desteği sağlamak başta olmak üzere önemli çalışmalara imza atmıştı.

Okullar virüsten arındırılıyor

Koronavirüs etkisini sürdürürken, anaokulları ve ilkokullarda birer gün arayla, sınırlı sayıda öğrenci ile eğitim yapılacağı belirtilmişti. Öğrencilerin sağlık tedbirleri kapsamında bir araya geleceği sınıflarda dezenfekte işlemi gerçekleştiren Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sınıfların yanı sıra öğrencilerin ortak kullanım alanlarında da gerekli temizlik ve mikroplardan arındırma çalışmalarını tamamlıyor.

Belediye ekiplerinin yaklaşık altı aydır ilçedeki onlarca okul ile kamu kurumlarında dezenfekte çalışmalarına devam ettiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan "gerek belediyemiz, gerekse devlet kurumlarımızda, vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarını virüsten arındırmak için tonlarca litre dezenfeksiyon sıvısı ile mikroplardan arındırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarında düşüşe geçen virüs kışa doğru yeniden etkisini göstermeye başlamışken tüm hemşerilerimizi sağlık tedbirlerine dikkatle uymaya, maske, mesafe ve hijyen kuralına özen göstermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21