Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

İYİ GENÇLİK GEMLİK'TEN BURULAŞ ZAMMINA PROTESTO

Belediye otobüs duraklarına komşu Atatürk Parkı'nda yapılan basın açıklamasına İYİ Parti Gençlik Kolları Teşkilatı'nın yanısıra İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz ve ilçe yönetimi de katıldı. Konuşmasına Bursa’nın fethini 695. yılını kutlayarak başlayan İYİ Parti Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Aybüke Korkmaz, "Burada 1 Nisan 2021 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya yapmış olduğu zamma dikkat çekmek adına toplanmış bulunmaktayız. Yapılan son zam ile en kısa mesafe 3 lira 90 kuruş olmuştur. 2017’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş göreve geldiğinde 'Bursa’yı ileri noktaya taşıyacağız. Çok çalışmaya, çok hesap kitap yapmaya ihtiyacımız var' demişti. Biz Bursalılar olarak bu konuşmadan çok umutluyduk. Türkiye’nin 4'üncü büyük şehri olan Bursa, İstanbul ve birçok ilden bile daha pahalı ulaşımla seyahat etmekte" dedi.

PANDEMİDE ABONMAN HAKLARI DONDURULMAYARAK ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yapılan zammı 'öğrenci dostu ulaşım' ifadesi ile yumuşatmaya çalıştığını savunan Korkmaz, "Pandemi sürecinin başladığı 2020 Mart ayında pandemi nedeniyle yüzyüze eğitime ara verilmesi ve bir çok iş yerinin kapanması sonucu, aylık abonman yaptıran bir çok vatandaşımız ve bilhassa öğrenciler, abonman haklarının dondurulmaması sonucu mağdur edilmiştir. Malesef ki, bu zorlu süreçte dahi ne kurtarsak kardır düşüncesiyle hareket edilmiştir. Halen İstanbul yolu üzerinde bitmek bilmeyen metro projesi, ihtiyaç duyulduğunda Gemlik’ten Şehir Hastanesi'ne kesintisiz sağlanamayan ulaşım gibi birçok eksik ve aksaklık varken, yapılan zamların nereye harcandığını Bursalılar olarak merak etmiyor değiliz. Bu durumun takipçisi olacağımızın bilinmesi isteriz" diye konuştu.

BİR VATANDAŞ MAAŞININ EN AZ YÜZDE 14'ÜNÜ ULAŞIMA HARCIYOR

Günde yaklaşık 10 bin kişinin toplu taşıma ile Bursa-Gemlik arası seyahat etmekte olduğunun altını çizen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"2021 Nisan ayında yapılan yüzde 15'lik zam ile ilçemiz Gemlik’ten Bursa merkeze çalışmaya giden vatandaşlarımızın cebinden 390 TL sadece yol ücreti olarak çıkmakta. Gemlik-Bursa arası 7,5 TL'dir. Bu demek oluyor ki, asgari ücretle çalışan bir vatandaş maaşının yüzde 14'ünü ulaşıma veriyor. Çalışanın cebinde kalan 2 bin 435 liranin bugünkü açlık sınırının altında olması, vatandaşlarımızın ölüm yerine sıtmayı tercih ettiğinin göstergesidir. 

Sayın Aktaş’ın göreve geldiğinde yapmış olduğu göstermelik yüzde 10'luk indirim, sonraki yıllarda yüzde 11 ve yüzde 15'lik zam olarak cebimize yansımıştır. Yapılan bu uygulama, halka kaşıkla verilenin kepçeyle alınmasından başka bişey değildir.

YAPILAN ZAMMIN ACİLEN GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Gemlik Bursa halkının mağduriyetinin farkına varılıp, telaffuz edildiği gibi ‘Bursa Gemlik için canla başla’ sloganına uygun olarak hizmet edilmesi gerektiğini ve yapılan zammın acilen geri çekilmesini Gemlik halkı adına talep ediyoruz.

Buraya maalesef yol ücretlerinin fazlalığı nedeniyle katılamayıp ama gönülleriyle yanımızda olduğunu ileten ve cebindeki ekmek parasından fedakarlık ederek bizleri yalnız bırakmayan herkese İYİ Gençlik adına teşekkür eder, yaşadığımız bu zorlu günlerde tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21