Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Karacabey’in rüyası  gerçeğe dönüşecek

Ziyarette yapımı devam eden Gölecik ve Yeşildere barajlarıyla ilgili çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu. Her biri yaklaşık 85 milyon TL’ye tekabül eden barajların yapım süreçlerini yakından takip ettiklerini belirten Başkan Ali Özkan, “İlçenin yıllardır beklediği önemli projelerinden biri olan bu iki baraj, sulama ve içme suyu açısında kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. BUSKİ’nin altyapı çalışmasının da yenilenmesi ile birlikte birbirini tamamlayacak olan bu iki hizmet, Karacabey açısından bir rüyanın gerçeğe dönüşmesidir” dedi.

DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül de barajlar hakkında teknik bilgiler vererek, yapım süreci ve ödeneklerle ilgili çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulundu.

Barajların 2023 yılında tamamlanması bekleniyor

Ziyarette Yeşildere Barajı’nın tamamlandığında 1359 hektarlık bir alanda sulama yapmaya imkan sağlayacağı dile getirilirken, barajın 2023 yılında tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca sulama ve içme suyu amaçlı yapılmakta olan Gölecik Barajı’nın da 4500 hektarlık bir alanda sulama yapılmaya imkan sağlayacağı ve Karacabey’e kaliteli bir içme suyu sunacağı ifade edilerek, bu barajın da 2023 yılı sonunda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.