Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi kapılarını açtı

Nilüfer Belediyesi, BEBKA 2019 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanarak hayat geçirdiği “Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi”ni  hizmete açarak  belediye olarak Türkiye’de bir ilke daha imza attı.
Karaman Mahallesi’nde 500 metrekarelik alanda 5 bölümden oluşan merkezin açılışı  törenle yapıldı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye’de toplumun büyük kesimini ilgilendiren ekonomik kriz ve işsizliğe dikkat çekti. Bir yerel yönetim olarak toplumdaki bütün sorunlara çözüm üretme çabasında olduklarını ifade eden Turgay Erdem, “Böyle bir süreçte girişimciliği desteklemek ve yenilikçi iş fikirleri olan, ancak bu fikirleri nasıl hayata geçireceğini bilemeyen vatandaşlarımıza destek olmak da bizim görevimizdir. Bizler Nilüfer’de 2017 yılından bu yana sosyal girişimcilik odağında çalışmalar yapıyoruz. Bursa’da sosyal girişim potansiyelini geliştirmeyi ve sosyal sorunlara kalıcı çözümler getirmeyi hedefleyen bu projemizi, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle yürütmeye başladı ve BEBKA tarafından da desteklenmeye hak kazandı. Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi bundan böyle; sosyal fayda yaratacak yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilere çeşitli eğitimlerle rehberlik edecek, kurulması planlanan melek yatırımcı ağı ile fon bulmalarına da destek olacak” dedi.

Merkezin Bursa’da farklı paydaşları bir araya getirerek bir çatı kuruluş fonksiyonunu da yerine getireceğini söyleyen Başkan Turgay Erdem, “Merkezimiz, eğitim ve etkinlik alanı, atölye, paylaşımlı ofis alanı, sosyalleşme alanı ve idari ofisler olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. Ayrıca bir adet toplantı salonu bulunuyor.  Bu merkezin çalışmaları sonucu; birbirinden parlak iş fikirleri olan geleceğin sosyal girişimci adaylarının burada yetiştirilmesini umuyoruz. Bu merkez, Bursa’da sosyal girişimcilik konusunda kendini geliştirmek isteyen herkese açık bir merkezdir. Bu merkezin açılmasıyla Nilüfer Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye’de sosyal girişimcilik merkezi kuran ilk belediye oldu” diye konuştu.

“Bursa girişimciliğin merkezi olacak”

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak da Bursa’yı girişimciliğin merkezi yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Nilüfer Belediyesi’nin yürüttüğü 509 bin 252 TL’lik toplam bütçeli sürdürülebilir sosyal fayda üretim üssü, Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’ne ajans olarak 381 bin 939 TL destek sağladık. Toplumun  bütün paydaşlarının bu merkezde yararlı çalışmalar yürüteceğine inanıyorum. Girişimcilikle ilgili çalışmalarımız, desteklerimiz devam edecek. Bursa’yı girişimciliğin, inovasyonun merkezi haline getirmek istiyoruz. Bursa’nın bu konuda öne çıkmasını sağlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Turgay Erdem ve beraberindekiler merkezin açılışını yaptı ve  birimleri gezerek bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21