Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

Osmangazi'ye 'tarihi' ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve bu yıl pandemi nedeniyle internet ortamındaki jüri toplantısıyla gerçekleştirilen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" sonuçlandı. Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalarla şimdiye kadar birçok ödülün sahibi olan Osmangazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nden yeni bir ödül daha kazandı.

Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 39 belediye; toplam 67 proje ile başvurdu.

Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 8 Süreklilik ve 13 Başarı Ödülü verildi.  

Osmangazi Belediyesi'nin hizmete kazandırdığı Gazzeli Ahmet Efendi Kütüphanesi ve Kayhan Şadırvanlı Han Gençlik Merkezi, tarihi kent merkezinde yürütülen bütüncül çalışmaların devamı niteliğinde, belirli boşlukları doldurarak tamamlayan restorasyon ve işlevlendirme çalışmaları nedeniyle uygulama ödülüne layık görüldü. Geçen yıl da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından Müze Özendirme Ödülü'ne layık görülen Osmangazi Belediyesi, bu yılki uygulama ödülünü 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle alacak.

Anahtar Kelimeler:
OSMANGAZİÖDÜLTarih
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21