Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Otomotiv sektörü 2020'yi 25,5 milyar dolar ihracatla tamamladı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİByapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir dönem ülke pazarlarının kapanmasından olumsuz etkilenen sektörün ihracatı, geçen sene 2019'a kıyasla yüzde 16,5 azaldı.

Otomotiv endüstrisi buna rağmen Türkiye ihracatını yine ilk sırada tamamlayarak üst üste 15'inci yılında en fazla dış satıma imza atan sektör oldu.

Ürün grupları bazında binek otomobillerde 2020'de, 2019'a göre yüzde 20 azalışla 9 milyar 534 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Bu grubun tüm otomotiv ihracatından aldığı pay yüzde 37,3 olarak kayıtlara geçti.

Geçen yıl tedarik endüstrisi ihracatı 2019'a kıyasla yüzde 11,5, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 14, otobüs-minibüs-midibüs ihracatı da yüzde 25 geriledi. 

Ülkeler bazında yine en büyük pazar olan Almanya'ya geçen sene 3 milyar 571 milyon dolarlık otomotiv ihracatı kaydedildi. Diğer büyük pazarlardan İtalya'ya yüzde 27, İspanya'ya yüzde 16, Fransa'ya yüzde 14 ihracat düşüşü yaşandı. Mısır'a dış satım ise yüzde 27 arttı.

Anahtar Kelimeler:
BursaOibOTOMOTİVSektör
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.