Öne Çıkanlar corona BTSO Revizyon İhsaniye Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

8.AR-GE PROJE PAZARI’NDA 500 BİN TL ÖDÜL DAĞITILDI

Etkinlik kapsamında 5 kategoride toplam 500 bin TL’lik ödül verildi.

İKMİB, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden kimya sanayiinde ihracatı sürdürülebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin bu yıl sekizincisini düzenledi. 2011 yılından beri gerçekleştirilen, kimya sektörünün en büyük inovasyon etkinliği olan “Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde 5 kategoride en başarılı ilk üç proje ödüllendirildi. Bu yıl itibariyle birincilik ödülü 15 bin TL’den 50 bin TL’ye, ikincilik ödülü 10 bin TL’den 30 bin TL’ye ve üçüncülük ödülü 5 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Yarışma kategorilerine ilave olarak bu yıl “Başarı Hikâyeleri” kategorisinden de başvuru alınarak, en beğenilen üç başarı hikâyesi sahibine teşekkür plaketi verildi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in ev sahipliğinde, Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen 8. Ar-GE Proje Pazarı ödül törenine AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu, İKMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile proje başvuru sahipleri, akademisyenler, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

“Üretmenin olmazsa olmaz iki temel kaidesi ‘Araştırmak’ ve ‘Geliştirmek’”

Ödül töreninde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Ticaret Bakanlığı’nın onayı ve TÜBİTAK’ın desteği ile 2011 yılından bu yana düzenledikleri Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı‘nın bu yıl 8’incisini gerçekleştirmekten mutluluk ve heyecan duyduklarını dile getirdi. Üretmenin ve daima daha iyiyi keşfetmenin olmazsa olmaz iki temel kaidesinin ‘Araştırmak’ ve ‘Geliştirmek’ olduğunu belirten Pelister, “Ar-Ge’yi bu iki temel olgu ile açıklamak elbette yetersiz kalacaktır. Ar-Ge’yi, pek çok farklı dinamik ve bilime dayalı zorlu bir süreç yönetimini buluşturan, bir değerler bütünü olarak düşünmeliyiz. Eğitimin, bilginin, düşüncenin, emeğin, sabrın ve en önemlisi işinize olan inancın olmadığı bir projeden, değer üretmeniz oldukça zordur. Bu sebeple ülkesine, aklına, fikrine ve emeğine inanan, hedeflerinin peşinden koşan siz değerli Ar-Ge gönüllülerini bir kez daha kalpten kutluyorum” dedi.

7 etkinlik kapsamında 656 bin TL ödül verildi

Son yıllarda tüm dünyada Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün hayatın her alanına dokunduğunu, ülkelerin gelecek vizyonlarını belirlediğini ifade eden Pelister, “Biz de İKMİB olarak, Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, kimya sanayinin ara mal ihtiyacını karşılamak üzere teknolojik çözüm sağlamak ve üniversite-sanayi-kamu-girişimci iş birliği ile yüksek katma değerli üretimi teşvik etmek amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı ile sizlerin yanında olmak için çalışıyoruz. 2011 yılından beri düzenlediğimiz 7 etkinlik kapsamında 900’ün üzerinde proje başvurusu alındı ve bugüne kadar toplam 656 bin TL ödül dağıtıldı” dedi.

Ticarileşen projelere 100 bin TL ilave ödül paylaştırılacak

Ödül miktarlarının bu yıl her kategoride yükseltildiğine dikkat çeken Pelister, “Birincilik ödülünü 15 bin TL’den 50 bin TL’ye, ikincilik ödülünü 10 bin TL’den 30 bin TL’ye ve üçüncülük ödülü 5 bin TL’den 20 bin TL’ye yükselttik. Bu desteklere ek olarak aldığımız yeni bir kararla, 1 yıl içinde ticarileşmiş veya ticarileşmeye çok yaklaşmış projeler arasında da 100 bin TL ilave bir ödül paylaştıracağımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca bu yıl ilk defa “Başarı Hikâyeleri” kategorisi kapsamında da başvuru alarak, en beğenilen üç başarı hikâyesi sahibine teşekkür plaketi verecek ve onları hep birlikte alkışlayacağız” diye konuştu. Türkiye’nin, 2017 yılında kamu ve özel sektör birlikteliğiyle Ar-Ge için yüzde 21.2’lik artışla yaklaşık 30 milyar TL harcadığını kaydeden Pelister, “2013 yılından beri Ar-Ge alanında istikrarlı bir gelişim ve dönüşüm içindeyiz. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde de Türk sanayisi ve ekonomisi Ar-Ge ile büyümeye devam edecek” dedi.

“Her geçen yıl kalite biraz daha artıyor”

Bu yıl sekizincisi yapılan Ar-Ge Proje Pazarı’nın diğerlerinden çok daha farklı olduğunu belirten AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ise, her geçen yıl kalitenin biraz daha artmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 2018 yılında kimya sektörünün 17,4 milyar dolar ihracat yaptığını ve Türkiye’nin ihracatının yaklaşık onda birini kimya sektörünün gerçekleştirdiğini dile getiren Sadıkoğlu, kimya sektörünün bu yılki 20 milyar dolarlık hedefine ulaşabilmek için katma değerli ürünler üretmenin şart olduğunu vurguladı. Bu sene çok daha nitelikli, çok daha kaliteli ve ticarileşme şansı olan projeler geldiğine dikkat çeken Sadıkoğlu, “Ben şahsen 3 gruba “ilaç, eczacılık”, “plastik, kauçuk” ve “boya, yapıştırıcılara” girdim ve bir kimya mühendisi olarak çok hoşuma giden projeler oldu. Önümüzdeki yıllarda da Ar-Ge Proje Pazarı’na daha nitelikli, çok daha kaliteli projeler geleceğine ve ticarileşecek projelerin daha çok artacağına inanıyorum. Bazen çok ufak bedellerle projelerin hayat bulması sağlanabiliyor. İnşallah ümit ediyoruz bu projeler, kimya sektörü için, ülkemiz için hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner7

banner22

banner21