Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

GELECEĞİN SİNEMASI’NDA BAŞVURULAR SONA ERDİ

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle bu yıl 18. kez düzenlenen “Geleceğin Sineması” yarışmasında başvurular sona erdi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrencilerin katılım gösterdiği yarışmada kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeler en iyiler arasında yer almak için yarışacak. 

Geleceğin Genç Yönetmenlerinden Yoğun İlgi

Kısa film alanında nitelikli yapımların artması, yeni yeteneklerin teşvik edilmesi ve kısa film üretimine katkı verilmesi amacıyla bu yıl 18. kez düzenlenen Geleceğin Sineması Yarışması’na toplam 160 başvuru gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmanın kazananları deneyimli isimlerden oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Geleceğin Sineması Ana Jüri Üyeleri

Yarışma için yapılacak başvuruları, sinema sektörünün farklı alanlarında yer alan başarılı isimler değerlendirecek. 18. Geleceğin Sineması Jürisi, BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe başkanlığında; Nişantaşı Üniversitesi / Radyo, TV-Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Burcu Kurtiş, Yönetmen ve Senarist Emre Kavuk, Oyuncu Yiğit Kirazcı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat'tan oluşuyor.

Destek Kazanan Öğrenciler Projelerini Filme Çekecek

18 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 projeye altışar bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verilecek. “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular geleceginsinemasi.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

http://tursak.org.tr 

geleceginsinemasi.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.