Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Kraliçe Shakespeare'e izleyicilerden tam not

Oyunculuğunu Özlem Özkoşar’ın üstlendiği ve erkek egemen bir kültürde kadının yaşadığı sıkışmışlığın anlatıldığı tek kişilik oyun, Pandemi döneminde İlk Açılan Özel Tiyatro olması dolayısıyla tiyatroseverlerden tam not aldı.

Dr. Yaşar Can Bağatırlar oyuna ilişkin yaptığı açıklamada, hekim camiası olarak pandemi döneminde oldukça yoğun bir tempoyla çalıştıklarını vurgulayarak bu süreçte çok fazla trajedilerle karşılaştıklarını ve yaşamlarını belirsizlik içerisinde sürdüklerini söyledi.

“Bu zor dönemden kurtuluşun sanat olacağını düşünmüştük ve tiyatro bizim için çok önemliydi." şeklinde sözlerine devam eden Bağatırlar, "Aynı şekilde Özlem de bu sıkışmışlığın içerisindeydi. Buradan çok güzel bir oyunla çıkış yapmış oluyoruz. Ayrıca oyunumuz pandemiden kaçış rampası olması yönüyle de büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Oyuna ilişkin açıklamalarda bulunan oyuncu Özlem Özkoşar ise, William Shakespeare’in 1592–1594 yılları arasında, veba sebebiyle tiyatroların kapandığı dönemde, çok önemli eserler verdiğine dikkat çekerek Kraliçe Shakespeare oyunun yine bir pandemi sürecinde sahneye konulması noktasında oldukça önemli olduğunu, oyunun aynı zamanda Shakespeare hakkında edinilen ‘kadın düşmanı’ algısını da değiştireceğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.