Öne Çıkanlar psikoloji turizm KKTC Atlet Akbaş
banner13

Madalyalar 19 ülkeye dağıldı

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde, İstanbul’da düzenlenen ve büyükler kategorisinde olimpik sıralamaya puan veren turnuvaya koronavirüs pandemisine rağmen geniş bir katılım oldu. Turnuvaya tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcu kayıt yaptırırken, büyükler kategorisinde 4 kıtadan 41 ülkeden gelen 275’i erkek 204’ü kadın olmak üzere 479 sporcu mücadele etti.

Toplam 16 sıklette dağıtılan 64 madalyayı ise 19 ülke paylaştı. Turnuvayı 3 altın, 3 gümüş 7 bronz toplamda 13 madalya ile tamamlayan Türkiye’nin yanı sıra İspanya 11, Özbekistan 8, İran 6 ve Fas 5 madalya alarak en çok madalya kazanan 5 ülke oldu. Dereceye giren sporcular olimpik sıralama için önemli puanları hanelerine yazdırdı.

Turnuva, olimpik puan dağıtılmayan kategoriler olan gençler, yıldızlar ve poomsae kategorileriyle devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.