Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Pehlivan başkandan güreşe destek
Gençlik yıllarında güreş sporu yapan ve Türkiye dereceleri elde eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası’na destek vererek, “Eski bir güreş yapmış sporcu olarak güreşe destek vermemiz gerekiyordu. Gerekeni yaptık” dedi.

Sporcular arası kıyasıya rekabet ortamında geçen Yüreğir Belediyesi’nin sponsoru olduğu Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda başladı.

Şampiyona’nın açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, katılan bütün sporculara başarılar diledi.



“Hedefimizi büyütüyoruz”

Gençlik yıllarında güreş sporu yapan ve Türkiye dereceleri elde eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da İHA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş sporunu artık yapmadığını ancak böyle organizasyonlara destek verdiğini ifade etti. Çelikcan, Cumhuriyet tarihinde ilk kez güreş şampiyonasının Adana’da düzenlendiğini söyleyerek, “İnşallah bundan sonrada uluslararası farkı turnuvaları burada yapmayı istiyoruz. Adana geçmişte çok büyük pehlivanlar geliştirmiştir. İsmet Atlı var bunların arasında. Onun anısına böyle şeyler yapmamız gerekiyordu. Hedefi büyütüyoruz. Özellikle ata sporunun ne kadar önemli olduğunu olimpiyat şampiyonalarına baktığımızda görüyoruz. Kazandığımız madalyaların çoğunu güreşte kazanıyoruz” diye konuştu.



“Eski bir güreşçi olarak güreşe destek veriyoruz”

Artık güreş yapmadığını ancak güreş sporuna destek verdiğini kaydeden Çelikcan, daha sonra şunları söyledi:

“Eski bir güreş yapmış sporcu olarak güreşe destek vermemiz gerekiyordu. Gerekeni yaptık. İnşallah şampiyon olan sporcularımız 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil edecekler. Lise birinci sınıftan üniversiteye kadar güreş sporu ile uğraştım. Türkiye birinciliklerim var. Daha sonra iş hayatı ile uzaklaştık. Ama uzaklaşınca da güreş sporuna destek vererek içerisinde olmaya çalışıyoruz. Sporcuları burada izleyince de eski günlerim aklıma geldi, keyif aldık. İnşallah bu çocuklarımız bizim bayrağımızı her yerde dalgalandıracaklar.”



“Ata sporlarımızı öne çıkaracak projelerimiz var”

Geçtiğimiz 2016 yılında Etrac’ın 8’incisine (Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları) ev sahipliği yaptığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “İnşallah bundan sonrada bireysel ata sporlarımızı öne çıkaracak projelerimiz var. Spor özellikle çocuklarımızı sokaktan zararlı alışkanlıklardan koruyan önemli bir unsur. Bundan sonra etkinliklerimize yer vereceğiz” dedi.

Ayrıca şampiyonada Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından plaket verildi.

Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonasına 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilo sıkletlerinde yaklaşık 300 sporcu katılıyor. Şampiyonada başarılı olan sporcular milli takıma alınacak ve organizasyon yarın sona erecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21